Вицепремиерът Красимир Каракачанов (Обединени патриоти/ВМРО) се обяви за провеждане на

...
Вицепремиерът Красимир Каракачанов (Обединени патриоти/ВМРО) се обяви за провеждане на
Коментари Харесай

Каракачанов поиска референдум за гей браковете и джендър понятията

Вицепремиерът Красимир Каракачанов ( " Обединени патриоти " /ВМРО) се разгласи за осъществяване на референдум за гей браковете и джендър понятията в просветителната и правната система на България

В позиция до медиите Каракачанов предлага три въпроса, които да бъдат заложени в един народен референдум:

1. Съгласни ли сте с въвеждането на трети пол, обществен пол и джендър еднаквост в българското законодателство?
2. Съгласни ли сте да се вкара джендър образование в българската просветителна система?
3. Съгласни ли сте с признаването на еднополови бракове в България?

Съпредседателят на " Обединени патриоти " и водач на Вътрешна македонска революционна организация прикани ръководителите на всички парламентарно показани партии да стартират съвещания по въпроса.

" Тези въпроси би трябвало да бъдат изцяло решени и така наречен Истанбулската спогодба е единствено мотив за допитване до народа. Тя не може да бъде единствена тематика на референдум, който касае бъдещето на моралната, правната и религиозната и националната еднаквост на България ", декларира Каракачанов.

Вчера Българска социалистическа партия уточни собствен вид на въпрос за референдум, обвързван с Истанбулската спогодба - " Против ли сте ратификацията на така наречен Истанбулска спогодба ". Според Каракачанов тази дефиниция може да бъде оспорена в Конституционния съд, защото за юридически законно се счита формалното наименование на документа - Конвенцията на съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение.

" Очевидно е, че обществото в голямата си част изрично отхвърля термини като " обществен пол " и политики като " джендър образование " и така нататък Още по-малко е склонно такива да бъдат позволени в детските градини, учебните заведения и университетите. От обществения спор става изцяло ясно, че българите не утвърждават гей браковете и че има ясни настроения всички тези въпроси да бъдат сложени в тяхната целокупност ", твърди Каракачанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР