Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов влезе в задочен спор

...
Вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов влезе в задочен спор
Коментари Харесай

Каракачанов в спор с президента за сделката с изтребителите



Вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов влезе в неприсъствен спор с президента Румен Радев по тематиката за договорката за -16. Снощи, в предаването „ Панорама “ президентът в детайли изясни какви са параметрите на договорката и че офертата на американците е за 3,45 милиарда лв., които би трябвало да се платят предплатено. Радев предизвести, че в случай че българското държавно управление договаря за събаряне на цената, това ще ореже боеспособностите на самолетите. Не ни би трябвало аероплан за авиошоу, сподели още президентът.

Каракачанов разяснява през днешния ден, че цената на изтребителите е 2,2 милиарда лв. и че той не знае от кое място президентът има друга информация. Още преди 10 дни ние сме му изпратили предлагането за контракт, добави вицепремиерът пред публицисти в Троян. Каракачанов държи на тезата, че в контракта със Съединени американски щати ще има избрани корекции. По думите му въобще не било елементарно да се вършат такива покупко-продажби и да се реши казуса с модернизацията на армията ни. Ако било толкоз просто, президентът, по думите му, е трябвало да го направи до момента в който е бил командващ Военновъздушни сили.

Припомняме, че преди да се кандидатира за държавен глава, военачалник Румен Радев бе командващ Военно въздушните сили, той е водач на изтребител. Каракачанов е историк по обучение.

Според военния министър „ има неща, които в този контракт и на мен не ми харесват и това е декларирано “. Президентът можеше посредством ранга, който заема, да потърси контакт със своя американски сътрудник и в случай че има някакви съображения, да ги каже и да помогне малко в този развой, тъй като е елементарно да подлага на критика, мъчно е да се прави работа, възмути се Каракачанов.

Президентът продължи тематиката пред публицисти в авиобаза " Граф Игнатиево ", където бе посетител на Открития летатеен ден. Той бе безапелационен, че цената, поискана от американците, е за цялостния пакет функционални качества на осемте самолета.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР