Вицепремиерът и външен министър Мария ГабриелМария Иванова Габриел е родена

...
Вицепремиерът и външен министър Мария ГабриелМария Иванова Габриел е родена
Коментари Харесай

Вицепремиерът Мария Габриел е на работно посещение в Хелзинки

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова заяви във фейсбук страницата си, че е на работно посещаване в Хелзинки, Финландия.

Тя ще организира двустранни срещи с министър-председателя на Финландия Петери Орпо и с министъра на външните работи Елина Валтонен. Акцент в програмата на Габриел е формалното присъединение на България към Европейския център за върхови достижения за противопоставяне на хибридните закани.



В началото на 2023 година Министерството на външните работи (МВнР), дружно със Секретариата по сигурността към Министерския съвет, започнаха първи дейности по присъединение към центъра. През юли Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова съобщи, че България ще стане публично част от Европейския център за върхови достижения за противопоставяне на хибридните закани през септември. Тогава тя сподели, че ще посети центъра през септември, ще внесе нотификация за формалното присъединение на България към Меморандума за съгласие, подписан при основаване на Центъра, с което завършва и формалната процедура.

Европейският център за върхови достижения за противопоставяне на хибридните закани е основан през 2017 година в Хелзинки. В учредения от Финландия център вземат участие страните членки на Европейския съюз и съдружниците в НАТО. Интересът на България от присъединение към Центъра бе в допълнение свързан от променената европейска архитектура на сигурност, нуждата от повишение на устойчивостта на страната ни, постигането на по-адекватно схващане на хибридните закани и навременно адресиране на уязвимостите в народен, районен и европейски проект, пишат от Министерство на външните работи. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР