Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще бъде домакин на

...
Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще бъде домакин на
Коментари Харесай

Мария Габриел домакин на конференция за съвременните предизвикателства

Вицепремиерът и външен министър Мария Габриел ще бъде хазаин на конференцията „ Многополюсен свят и външнополитическа тактика: провокации и вероятности пред България “, която ще се организира през днешния ден от 10:00 часа в Дома на Европа в София. Това оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Това е третата конференция за външнополитическата тактика. Целта на форумите е при създаването на документа, очертаващ правилата и задачите на българската външна политика да бъдат взети под внимание предложенията на оптимално необятен кръг от специалисти и представители на науката, политическите среди, гражданското общество, младежите.

Очаква се представители на третата конференция, която е ориентирана към европейския опит и експертиза в сферата, да бъдат Стефано Санино, общоприет секретар на Европейската работа за външна активност към Европейската комисия, Росен Плевнелиев, президент на Република България 2012-2017 и Йордан Божилов, ръководител на Софийския конгрес за сигурност.

„ Изготвянето на национална външнополитическа тактика е предизвикателство и опция. Документът ще подчертае позицията на България на интернационалната сцена, акцентирайки нейния принос за мира, сигурността и съдействието на районно, европейско и световно равнище “, разяснява вицепремиерът Габриел.

Още при започване на юли предходната година дипломати, политици и специалисти в региона на външната политика разискаха правенето на народен документ за външнополитическа тактика по време на обществена полемика на тематика „ Визия за външнополитическа тактика на Република България “, проведена от Дипломатическия институт (ДИ) при министъра на външните работи.

Създаването на външнополитическа тактика на България беше разисквано и на конференция „ Външнополитическата тактика на Република България- провокации и благоприятни условия “ в Дома на Европа при започване на декември предходната година.

Втората полемика, домакинствана от вицепремиера и външен министър Габриел, бе с фокус върху младите и техните хрумвания за тактиката за външна политика на страната ни. Форумът се организира при започване на януари.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР