Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева сподели в интервю за

...
Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева сподели в интервю за
Коментари Харесай

Захариева подозира кой поръчва омраза в Македония

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева показа в изявление за Нова телевизия, че има съмнения кой „ поръчва” спекулациите в Северна Македония против България, които наподобяват проведени. Много постоянно в северномакедонски издания се следят дезинформация или откровени неистини, сподели Захариева.

Тя е на мнение, че във връзка с политиката към Република Северна Македония партиите у нас имат национално единодушие. Тя загатна декларацията, която бе подкрепена от всички партии в Народното събрание. На срещите със специфичния делегат на Северна Македония всички представители на политическите сили у нас са „ говорили в един глас”, акцентира вицепремиерът.

„ Ако реализираме единодушие със Северна Македония, имаме прогрес, разберем се за преговорната рамка, българското държавно управление може да каже да и пет дни преди изборите”, сподели още Захариева. И напомни, че това, което се изисква от западната ни съседка, е да съблюдава преговорната рамка и точките от нея.

„ Започна малко по малко да се стопира осъществяването на редица разпореждания от този контракт. България го извършва и е подготвена да го извършва. Работим по пътна карта за идващото съвещание на междуправителствената комисия. Българската позиция е непрекъсната и не се трансформира. Много ми се желае и там да има резистентност във връзка с България”, сподели външният ни министър.

„ Те доста добре знаят какви са нашите проблеми с тях. Звучи доста неевропейски. Германия е ръководител, обикновено е да следват своя проект. Разбирам, че проблемите не са лесни за пояснение. С Гърция нямаше единствено проблем с името, те имаха проблем и с общата история. Ние ще отговаряме с истината на дезинформацията”, съобщи Захариева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР