Вицепремиерът и председател на тристранния съвет Валери Симеонов благодари на

...
Вицепремиерът и председател на тристранния съвет Валери Симеонов благодари на
Коментари Харесай

Симеонов за Закона за хората с увреждания: Заченат е в грях и под натиск

Вицепремиерът и ръководител на тристранния съвет Валери Симеонов благодари на обществения министър Бисер Петков за работата по подготовката на закона за хората с увреждания, само че посочи, че законът е " заченат в грях " и под напън. Изказването на Симеонов пристигна на финала на съвещанието на Тристранката, по време на което той няколко пъти репликира омбудсмана Мая Манолова, и й благодари, че не е облякла черна тениска с надпис " Системата ни убива ".
 
Като ръководител на Тристранния съвет Валери Симеонов извърши задължението си да дава думата на всеки от участниците, само че си разреши да се намеси в избрани изявления, изключително в това на омбудсмана Мая Манолова. Първата интервенция: " Г-жо Манолова, обещахте да не бъдете доста прочувствена и недейте учете работодателите кое е потребно и кое не за тях ".
 
Вицепремиерът разяснява текст от закона за хората с увреждания, който планува чиновниците на бюрата по труда да насочват хора с увреждания към работодателите: " Някой си служител ще дефинира кой да пристигна и къде да отиде! И ще го приемем, че това е някаква висша еманация на информираността, на всичко и той ще знае ".
 
След като Мая Манолова акцентира забавеното осъществяване на рекомендациите на Организация на обединените нации във връзка с хората с увреждания, Валери Симеонов не сдържа реакцията си. Манолова: " Ние можеше да си сложим и 16 година, и 60 година " Симеонов: " Не манипулирайте! Много добре знаете защо пресиране и бързане става въпрос. Никой не приказва за шест години. Говорим за последните шест месеца, в които побъркахте страната ".
 
Накрая вицепремиерът й благодари: " Все отново ви благодаря, че не дойдохте с такава фланелка или че не довлякохте някакъв скелет, да го типосате там до вас да стои. Много ви благодаря! ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР