Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария ГабриелМария Иванова Габриел
Коментари Харесай

Мария Габриел: С общи усилия темата за сърдечно-съдовото здраве може да стои високо в европейския и националния дневен ред

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова бе хазаин на конференцията „ Сърдечно-съдовото здраве в Европа: провокации и вероятности “ в партньорство с Н. Пр. дипломат Фредерик Мьорис и Посолството на Кралство Белгия в България. Събитието се провежда и с поддръжката на Европейското сдружение по кардиология и Дружеството на кардиолозите в България. Сред участниците в конференцията бяха министърът на опазването на здравето проф. доктор и посланикът на Унгария Н.Пр. Миклош Борош, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Целта на форума бе да събере здравни специалисти на национално и европейско равнище, представители на институциите на Европейски Съюз, учени и представители на университетските среди, за полемики по отношение на слагането на сърдечно-съдовото здраве в центъра на европейския дискурс. Конференцията подчертава върху две съществени тематики - подсилване на обществената и здравната стратегия на Европейски Съюз и сърдечно-съдовото здраве в България.

„ През последните десетилетия медицината отбелязва забележителен прогрес, само че все пак сърдечно-съдовите болести остават водеща причина за смъртност в международен мащаб и причина номер едно за смъртност в Европейски Съюз. Мащабът на провокациите е безспорен, само че в границите на тези провокации се крият благоприятни условия за новаторски прогрес. Важно е дружно очертаем съществени цели с водеща цел - Национален проект за сърдечно-съдовите болести със тактика и проект за дейности, които да носят изгода за жителите, България и Европейски Съюз. С координирани дейности и обединени старания можем да допринесем за един по-здрав и по-силен Европейски съюз “, съобщи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Белгийското председателство на Съвета на Европейски Съюз слага укрепването на обществената и здравната стратегия на Европейски Съюз измежду шестте си целта за интервала януари-юни 2024 година Целта е да се ангажират повече европейски политици и здравни експерти с развиването на сърдечно-съдовото здраве.

„ Адресираме ли проблемите, свързани със сърдечно-съдовото здраве, адресираме тематиката за публичното здраве. Тя минава през лекуване, предварителна защита, нововъведения, обучение и съдействие на национално и европейско равнище. Нека с общи старания създадем по този начин, че тематиката за сърдечно-съдовото здраве да стои високо в европейския и националния дневен ред и бъде изпълнена с конкретика “, заключи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР