Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел участва в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Талантът на жените предприемачи е мотор за развитие на икономиката

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие в събитие, проведено от „ Жените в бизнеса “ и Австрийската федерална икономическа палата. Събитието е във връзка визитата на огромна делегация от австрийски дами бизнесмени, водени от вицепрезидента на Австрийската федерална икономическа палата, госпожа Марта Шулц.

Конференцията се състоя в Резиденцията на Австрийското посолство по покана на посланика на Република Австрия Н.Пр. Андреа Икич-Бьом. В събитието се включи и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова.

" България е измежду първите три страни в Европа по брой научни откриватели дами, а когато приказваме за новите технологии, България е преди всичко по брой дами в осведомителните и информационни технологии. Това обаче не е даденост, а значи, че е нужна мощна поддръжка за към този момент дейните и ентусиазъм и опора за тези, които са решили да поемат по техния път ", съобщи вицепремиерът.

Мария Габриел уточни, че е значимо да се обърне внимание на три аспекта. На първо място е увеличението на броя на фирмите, ръководени от дами. На второ място, вицепремиерът сложи акцент върху потребността от повече образования и стратегии за насърчаване на лидерските умения при дамите. Като трети акцент, Мария Габриел уточни нуждата от повече осведомителни акции и предоставяне на видимост на достиженията на дамите новатори.

" Жените бизнесмени от Австрия са добър образец за ролята на дамите за основаване на работни места и икономическо развиване ", разяснява още вицепремиерът. Австрия е вторият максимален задграничен вложител в България, с равнище на вложения от над 5 милиарда евро за 2022г. В страната работят почти 350 австрийски компании, които дават претовареност на близо 300 000 души.

Мария Габриел приветства желанието на австрийските компании да разширят капиталовото си наличие в България в области като разрастващи се технологии и нововъведения посредством поддръжката си за развиването на индустриалните паркове и актуалните промишлени зони.

" Нуждаем се от творчеството и предприемаческия капацитет на дамите за основаването на напредък и работни места. Нека откроим гения и мощните страни на дамите иноватори и бизнесмени, тъй като те трансформират към по-добро света към нас ", разяснява още Мария Габриел.

Вицепремиерът насочи предложение за организация на взаимно събитие сред сполучливи дами бизнесмени от двете страни, които да опишат историите си.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР