Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът
Коментари Харесай

МВнР: Правителственият самолет Еърбъс лети за Тел Авив

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков осведомиха, че държавният аероплан Еърбъс лети за Тел Авив и ще се върне в София още довечера с български жители на борда.

Предварително плануваният под наем полет на частна компания за 13 октомври не беше сбъднат заради справедлива неспособност да получи нужните разрешителни за реализиране на полета.

Българските жители, които се бяха записали за чартърния полет довечера от Тел Авив за България, през подадения от Министерство на външните работи имейл [email protected], ще имат опция да осъществят пътуването с държавния аероплан, като заплатените от тях средства ще им бъдат възобновени в цялостен размер и навреме.

Правителственият аероплан остава в подготвеност за реализиране на идващ полет, с цел да бъдат превозени към България и оставащите български жители в потребност - фамилии с дребни деца и хора, които сега се намират в най-застрашените региони в Израел.

Припомняме, че в Посолството на Република България в Тел Авив действат два телефона за незабавна връзка, с които жителите могат да се свързват непрекъснато.

+ 972 54 764 0089

+ 972 54 595 4379

Данни за българските лица, намиращи се на територията на Израел, могат да бъдат изпращани и по електронен път на [email protected], както и на Ситуационния център в Министерство на външните работи на имейл: [email protected] и на телефони:

+359 2 948 24 04

+359 2 971 38 56
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР