Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна
Коментари Харесай

Захариева: Казахстан е традиционен партньор на България

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева се срещна с външния министър на Казахстан Мухтар Тлеуберди. Двамата разговаряха в Мадрид в границите на 14-тото съвещание на министрите на външните работи на Форума „ Азия-Европа “ (АСЕМ).

“Срещата ни се организира през днешния ден, когато Казахстан отбелязва националния си празник - Денят на независимостта. Приемете моите поздравления. Казахстан е обичаен сътрудник на България в Централна Азия. Приветстваме решението на вашето държавно управление да открие посолство в София”, сподели Захариева, представена от Министерство на външните работи.

“Днес нашият дипломат в София връчи акредитивните си писма. С наслаждение ще посетя вашата страна следващата година в отговор на вашата покана. Имаме девет плана на двустранни съглашения, които може да подпишем в София”, сподели министър Тлеуберди. Захариева показа опциите за съдействие сред бизнеса на двете страни. Тя предложения министъра на стопанската система на Казахстан да посети дружно с бизнесделегация София за идващото съвещание на взаимната междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо съдействие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР