Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие днес

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие днес
Коментари Харесай

Екатерина Захариева прие новия посланик на Косово в България

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри през днешния ден новия ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Косово в Република България Едон Цана, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Захариева е поискала триумф на дипломат Цана с новото му предопределение. "Можете да разчитате са били единомислещи в оценката си за отличното равнище на двустранните връзки сред България и Косово. "Между нашите страни не съществуват отворени въпроси. България е един от най-стратегическите сътрудници за Косово, освен в сегашния миг, само че и в бъдеще ", е изтъкнал дипломат Едон Цана. Дипломатът е допълнил, че с изключение на върху върху политическия разговор, страната му има предпочитание да се концентрира и върху активизирането на икономическото съдействие с България.



"Като един от най-активните поддръжници на европейската вероятност на Западните Балкани България свърши голяма работа по време на Председателството на Съвета на Европейски Съюз. Наистина успяхме да убедим по-голямата част от останалите страни членки, че стабилността на района е значима за стабилността на цяла Европа ", е изтъкнала вицепремиерът Захариева.

Първият ни посланик е изразила мнение, че страните от Западните Балкани би трябвало да се възползват от поддръжката, която имат сега и да продължат напред, в това число и към постигането на трайно решение на съществуващите отворени въпроси. Според Захариева създалото се напрежение сред Сърбия и Косово би трябвало да бъде преодоляно посредством разговор. Според българския външен министър размяната на територии и корекции на граници няма да докара до решение на проблемите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР