Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева
Коментари Харесай

Екатерина Захариева ще председателства 2 заседания в Брюксел

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна... към профила ще ръководи идните съвещания на Съвета "Общи въпроси " и Съвета "Общи въпроси " (член 50). Заседанията на двата формата ще се състоят на 14 май в Брюксел, оповестиха от Министерство на външните работи.

Денят ще стартира със Съвет "Общи въпроси ", на който Европейската комисия ще показа публично предлагането си за идната Многогодишна финансова рамка, което беше оповестено на 2 май. Министрите ще имат опция за първи продан на отзиви. Политическата полемика ще сложи началото на преговорния развой по финансовата рамка на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година.
Съветът "Общи въпроси " ще стартира подготовката за постоянното съвещание на Европейския съвет на 28-29 юни. Министрите ще обсъдят плана на дневен ред, който ще бъде показан на вниманието на водачите.

Съветът ще продължи с въпроса за върховенството на закона и Полша. Комисията ще осведоми министрите за продължаващия разговор с полските управляващи. Работният обяд на министрите ще бъде на тематика "Ключови провокации от национална позиция в подтекста на изборите за Европейски парламент през 2019 година ".

Следобед Съветът "Общи въпроси " ще продължи във формат 27. Главният договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние ще осведоми Съвета за настоящото положение на договарянията с Обединеното кралство. Министрите ще стартират подготовката за юнското съвещание на Европейския съвет (член 50), като ще прегледат плана за дневен ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР