Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Асоциация

...
Вицепремиерът и министър на туризма проведе работна среща с Асоциация
Коментари Харесай

Марияна Николова проведе работна среща с представители на АБТТА

Вицепремиерът и министър на туризма организира работна среща с Асоциация на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).

По време на диалога бе разисквано рекламирането на културния туризъм и другите типове нишови туризми, които предлага България като туристическа дестинация. Министър Николова съобщи, че съществуването на богато културно завещание е главен претекст измежду избора на България за огромна част от туристите, които избират нашата страна. Културният туризъм е вторият най-предпочитан артикул в страната ни измежду туристите от главните ни интернационалните пазари. Вицепремиерът добави още, че ще бъде осъществен разбор за развиването на този тип туризъм у нас, който да спомогне бъдещия му прогрес.

Представителите на асоциацията разясниха, че културният туризъм досега е бил подценяван. Те обърнаха внимание и на конферентния и събитийния туризъм, на които също би трябвало да се подчертава, защото страната ни има голям капацитет за развиване на този артикул.

По време на полемиката бяха разисквани ограниченията, които държавното управление предприе в поддръжка на туристическия бизнес – утвърдената държавна помощ за туроператори, в размер на 35 евро на седалка и контрактуваните 10 млн. лева по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ (ОПИК), оповестяват от пресцентъра на министерството на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР