Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова прие представители на

...
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова прие представители на
Коментари Харесай

Марияна Николова обеща на протестиращи туроператори среща с Борисов

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова одобри представители на протестиращите туроператори от Обединение "Бъдеще за туризма " в постройката на Министерски съвет. Тя се ангажира да провежда среща с премиера Бойко Борисов. Това е едно от настояванията на туроператорите от произлязъл туризъм и екскурзоводите, които не работят от месец март. Бизнесът упорства и за грантова скица за подкрепяне от страната.

Николова уточни, че към този момент е изпратила писмо до Министерството на стопанската система за изработването на скица с условия за облекчено кандидатстване. Министерствата на туризма и на стопанската система са почнали работа по нея. Предстои да се дефинира нейния бюджет и по-късно допустимо най-бързо да бъде оповестена и да влезе в деяние.

"Ще упорствам отпущането на средствата да става бързо и елементарно, без непотребни административни спънки ", увери вицепремиерът.

По време на митинга пред Министерския съвет заетите в сектора показаха недоволството си от пренебрегването на техните проблеми, зародили в резултат на пандемията. Те сложиха ултиматум, че демонстрациите ще продължат, до момента в който не бъде планувана среща с премиера.

"Вземането на политически решения постанова и поемането на икономическа отговорност, която чакаме от премиера за попречване на всеобщите банкрути на туроператори ", обявиха от "Бъдеще за туризма ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР