Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на временно окупираните територии на

...
Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на временно окупираните територии на
Коментари Харесай

Украинска министърка иска ООН и Червеният кръст да изпълнят хуманитарния си мандат в Донбас

Вицепремиерът и министър на реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук укори през днешния ден Международния комитет на Червения кръст, организациите на Организация на обединените нации и ОССЕ за несъблюдение на филантропичния им мандат в Донбас.

Това сподели тя по време на онлайн брифинг, който беше излъчен във фейсбук страницата на кабинета на президента.

„ Врагът е избрал пътя на терора против цивилното население. Тук имам поради на първо място Донецка и Луганска област. Градовете Волноваха и Северодонецк са под цялостен пагубен противников огън. Там се случва същинска филантропична злополука. Обстрелват се жилищни региони. Няма водоснабдяване и електричество. Хората, принудени да стоят непрекъснато в изби, без вода и храна, в това число дами, деца, възрастни, заболели, хора с увреждания ", сподели Верешчк.

Според нея нашествениците не са съгласни да се основават филантропични коридори и с това нарушават интернационалните правила.

Верешчук означи също, че Украйна чака повече действителна поддръжка и помощ от интернационалните филантропични организации, на първо място от Международния комитет на Червения кръст, Организация на обединените нации и ОССЕ.

„ Апелирам към посочените интернационалните филантропични структури. Разбирам, че се притеснявате за сигурността на вашия личен състав, само че в това време вашият интернационално приет безпристрастен статут ви дава повече сигурност от нашите национални украински структури. Това е този интернационално приет безпристрастен статус, който ви дава опция да правите филантропичната активност, в това число за която сте основани. Не всички филантропични действия можете да правите, до момента в който седите в Лвов ", сподели тя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР