Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че е

...
Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че е
Коментари Харесай

Каракачанов за изказването за ромите: Бях в емоция

Вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов разгласи, че е бил " в страст ", когато е направил изказването за ромите след нападението над военнослужещ от двама роми в пловдивското село Войводиново.
 Роми стачкуваха в центъра на София с искане за оставка на Каракачанов  До Бойко като до бай Тошо: С Вашето откровено родолюбие подкрепете Каракачанов  Дадоха Каракачанов на Комисията по дискриминация поради Войводиново
„ Парадоксалното е, че ромите в България станаха извънредно нагли към този момент. Преди няколко дни набиха служител на реда, преди два дни бият боен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа ”, сподели той тогава. Заради изявлението си той бе даден на Комисията по дискриминация.

Пред bTV Каракачанов разяснява, че тогава е бил обиден, само че незабавно по-късно трансформирал метода, по който приказва по въпроса, като акцентира, че по-късно е приказвал единствено за ромите, които правят закононарушения.

" Думите за наглите роми бяха за нарушителите. Тези, които не правят закононарушения, не виждам защо би трябвало да се наскърбяват ", сподели вицепремиерът.

Той изясни, че е приел доста прочувствено посещението си при бития командос, който бил ритан единствено в главата, по тази причина направил изявлението, в което присъединил всички роми, само че по-късно смекчил тона, тъй като знаел, че има и такива, които работят и живеят обикновено. 

По думите му в неговия изборен регион Плевен ромската престъпност била всекидневие и всички си затваряли очите. А когато някой си изтърве нервите, скачат от горната страна му, добави вицепремиерът.

На въпрос за митинга на роми с настояването за оставката му и дали ще им се извини Каракачанов съобщи, че ромски барони събрали за участници чиновници по чистотата и няма за какво да се извинява на тези барони. 

Той насочи още веднъж обвинявания против организациите, получавали пари за интеграция на ромите, което се е оказало без никакъв прогрес. 

На въпрос какво е направил той за интеграцията на ромите като част от ръководството на страната Каракачанов разгласи, че е вицепремиер от година и половина и не дава отговор за този сектор.  

Той обаче разгласи коя е посоката за интеграция на ромите, по която би трябвало да се работи - обучение, трудови привички и раждаемост, като добави, че интеграцията не би трябвало да става за сметка на работещите, само че не изясни какво тъкмо има поради. 

" Трябва да спрем да се плашим, че сме политически неточни. Не може, когато един българин си остъкли балкона, да го погват всички институции, а тези хора да си подвигат незаконни постройки без проблем ", разяснява Каракачанов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР