Вицепремиерът и министър на финансите заяви в студиото на Панорама,

...
Вицепремиерът и министър на финансите заяви в студиото на Панорама,
Коментари Харесай

Кога идват компенсациите? Говори Асен Василев

Вицепремиерът и министър на финансите съобщи в студиото на " Панорама ", че " бюджет 2022 " е капиталов. По думите му, има три вида основни вложения - в капитал, в човешки капитал и в институции.

Със сметките за февруари, всички общини, както и всички небитови консуматори, ще получат обезщетения, увери Василев по въпроса за високите цени на тока.

На въпроса за какво обиди работодателите, които държат на минималната работна заплата, Василев съобщи: " Истината е, че няма по какъв начин ние да станем богата страна, в случай че споделяме, че нашето конкурентно преимущество са ниските приходи и заплати.

Точно по тази причина вършим тези вложения. Нашето преимущество би трябвало да е квалифицирана работна ръка, осъвременена инфраструктура... това е, което ще ни направи богати, а не ниската работна заплата ".

България е вързана към еврото, ние не вършим лична парична политика. Ако не създадем тези спомагателни финансови разноски, инфлацията ще изяде всичко. Така че, това е изпреварващо, изясни Василев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР