Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призна за мракобесния националсоциалистически

...
Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призна за мракобесния националсоциалистически
Коментари Харесай

Асен Василев призна за националсоциалистическия закон, лично дал "технически бележки как да се случва процесът"

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев призна за мракобесния националсоциалистически проектозакон, даже показа, че персонално е дал " механически бележки по какъв начин да се случва процесът ". Този план би легализирал опцията без правосъдни каузи да се вършат описи на хора, които заплашват националната сигурност, както и да се замразяват техни сметки и стопански запаси. Политици от опозицията и специалисти предизвестиха, че с сходна стъпка ще настъпи " мракобесие " в страната и отстрелване на неуместните. Министърът на финансите ще е отпред на специфичния Междуведомствен съвет, който ще изготвя черните описи.

Физическите и юридически лица, за които има данни, че правят една от тези действия, след инспекция, ще се включват от държавното управление в специфичен Национален лист. Освен това в проектозакона се планува да има Национален лист на обвързваните лица, където попадат тези, които са съдействали или са обезпечили материална помощ на лицата от Националния лист.

" Има работна група, която включва представители на правосъдното министерство, министерство на финансите, Министерство на външните работи, ДАНС и редица институции. Когато излезе първият лист " Магнитски " имахме дупка в законодателството и нямаше по какъв начин да защитим съответно държавните компании и институции. Поехме ангажимент тази празнина да бъде запълнена ". Това разяснява след съвещанието на Министерски съвет вицепремиерът Асен Василев във връзка тиражирания в общественото пространство законопроект, станал прочут като българския вид на закона " Магнитски ".

В работната група по съставянето му вземат участие представители на Министерство на правораздаването, Министерство на финансите, Министерство на външните работи, Българска народна банка, Национална агенция за приходите. " Когато някой е глобен и това слага проблем пред финансовата система и стопанската система от болест от спомагателните наказания, този проблем би трябвало да бъде овладян ", добави Василев. По думите му правосъдното министерство е предоставило два или три работни разновидността за законопроекта, а той е дал " механически бележки по какъв начин да се случва процесът ".

Тепърва следва публично разискване на окончателния законопроект, след което той ще мине през Министерски съвет и едвам тогава ще влезе в Народното събрание, напомни Василев процедурата.

Мракобесният комунистически закон взриви ръководещата коалиция. Нито една партия отвън " Продължаваме промяната” няма да поддържа наказателната акция на Василев, стана ясно от изключителни брифинги на Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ. Пълзящ фашизъм, разгласи Движение за права и свободи. Политическа патология, постави диагнозата ГЕРБ в особено изказване на зам.-председателя на партията Томислав Дончев. Определението на " Възраждане " за " нацистки практики ", които биха се въвели с този закон, е може би най-издържано от теоретична позиция.

" Във всяко нещо се прибързва без да се подхожда със истински професионализъм, без да се допитват тези, които вършат разпоредбите до тези, които схващат от тези неща. Това е наша болест. Затова във връзка с законодателството станахме за смях на целия свят с преждевременно одобрявани закони, с правила, които едно с едно не се връзват. Това е наш патент ".

Това съобщи пред БГНЕС проф. Огнян Герджиков, някогашен ръководител на 39 Народно събрание. Той бе запитан какво е неговото отношение във връзка на появилата се информация, че вицепремиерът Асен Василев ще оглави нов ексклузивен орган, който ще бъде конструиран посредством специфичен закон. Този нов орган ще има необятни пълномощия в областта на националната сигурност.

" Нямам визия какво съставлява предлаганият нов ексклузивен орган за отбрана на националната сигурност и съответно по него не мога да приказвам, само че знам по какъв начин по предписание се работи у нас през последните години. Работим като едни самодейци ", акцентира проф. Герджиков.

" Това, което беше оповестено, не е подготвен текст, тъй че не може да се каже, че има нещо, което да се разяснява. Може би е остарял вид или някакъв вид, въз основа на който са почнали разискването ", опита да се измъкне от отговорност като съавтор доцент Наталия Киселова от катедрата по конституционно право в Юридическия факулет на Софийския университет.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР