Вицепремиерът Екатерина Захариева и външни министри от ЕС обсъдиха във

...
Вицепремиерът Екатерина Захариева и външни министри от ЕС обсъдиха във
Коментари Харесай

Захариева: България е много сигурна дестинация

Вицепремиерът Екатерина Захариева и външни министри от Европейски Съюз разискаха във видеоконферентна среща опциите за облекчение на пътуванията, заяви пресцентърът на Министерството на външните работи.

България е приела строги правила за обезпечаване на сигурността на туристическия бранш, който съставлява близо 13 на 100 от българската стопанска система и към 11 на 100 от заетостта в страната, декларирала Екатерина Захариева.

От 1 юни в България са добре пристигнали туристи от 28 страни - членки на Европейски Съюз и Шенгенското пространство, които не подлежат на 14-дневна карантина, и от още 8, които би трябвало да преминат карантинен интервал.

Външният ни министър изтъкнал, че обстановката в България по отношение на разпространяването на ковид е постоянна като сега сме една от най-сигурните туристически дестинации.

Сигурността и здравето на жителите през летния сезон би трябвало да бъдат обезпечени.

Възстановяването на свободата на придвижване в Европейски Съюз би трябвало да регистрира обстановката с COVID-19 във всяка страна и не трябва да вреди на напъните да се оправим с пандемията, написа в известието.

Министърът на туризма Николина Ангелкова също разиска в телефонни и онлайн диалози излизането от спешната обстановка в туризма с редица представители на институциите и бизнеса от разнообразни страни, заяви пресцентърът на министерството.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР