Витамин С е един от най-важните елементи в ежедневната ни

...
Витамин С е един от най-важните елементи в ежедневната ни
Коментари Харесай

7 признака, които издават, че тялото ви се нуждае от повече витамин С

Витамин С е един от най-важните детайли в ежедневната ни диета. Той способства за вярното действие на кръвоносната система, растежа на клетките, както и за развиването и тонуса на тялото.

Неговият недостиг е сериозен проблем и би трябвало да се лекува с подобаващите храни или добавки.

Тези седем знака демонстрират, че тялото ви се нуждае от повече витамин С. Обърнете им внимание и направете нужното да запазите здравето си.

1. Умора

Намалената сила и непрекъснатото възприятие на безсилие са ясни признаци за недостиг на витамин С. Тъй като умората е признак на множеството болести, не я подценявайте.

2. Груба и неравна кожа

Тъй като витамин С взе участие в производството на колаген, който е протеинът на съединителната тъкан в нашата кожа, дефицитът му може да докара до положение, известно като кератоза пиларис.
Храните, богати на витамин С, които да включите в менюто си
Витамин С е главен витамин, нужен на тялото за разнообразни функционалности. Неговото съществуване в организма е още по-важно когато сезоните се см...
Прочети повече
Според изследвания това се дължи на натрупването на кератин вътре в порите. Заболяването се демонстрира след към 3-5 месеца при непълен банкет на храна и витамини.

3. Повишено окосмяване с къдрави косми

Космите по тялото се накъдрят заради недостатъци в протеиновата конструкция на косъма. Това е главният признак на недостиг на витамин С.

4. Червени петна по кожата

При липса на витамини кръвоносните съдове се раздират. Това води до появяването на яркочервени петна по кожата.
Направете това и витамин С ще се резервира в храната
Витамин С, прочут още като аскорбинова киселина, е водоразтворимо вещество. Той е несигурно съединяване, склонно към разграждане при...
Прочети повече
5. Лесно формиране на синини

Лошото произвеждане на колаген в кожата води до намаляване на кръвоносните съдове. Това способства за разкъсването на кръвоносните съдове, заради което се образуват синини по кожата. Те могат да покриват огромни сектори от нея или да наподобяват като дребни точки.

6. Бавно зарастване на раните

Тъй като производството на колаген понижава при витаминен недостиг, това забавя процеса на укрепване на раните. При тежки случаи на недостиг на витамини, раните не заздравяват дълго време и това усилва риска от инфекции.

7. Кървене на венците и загуба на зъби
Този признак с кожата издава недостиг на витамин С
Човешкото тяло не може да създава витамин С в огромни количества, тъй че всички ние би трябвало да си го набираме постоянно посредством храната. О...
Прочети повече
Зачервените и подути венци, които постоянно кървят, са различен симптом на недостиг на витамин С. Тъканта на венците отслабва и кръвоносните съдове кървят по-често заради дефицита на това скъпо вещество.

При сериозен недостиг венците даже могат да наподобяват лилави и в тази ситуация се стига да загуба на зъб. Това води до намаляване на дентина и в останалите зъби.

Дефицитът на витамин С може елементарно да се поправя с диета. Плодове като портокали, ябълки и лимони, както и зеленчуците като броколи и карфиол, са естествени източници на това потребно вещество. 

Важно: Информацията, предоставена в тази публикация, не може да се употребява като сурогат на съвета от доктор, поставената от него диагноза или на професионалната здравна помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, неотложно се свържете със експерт.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР