Витамин А е мастноразтворим и трябва да се набавя ежедневно,

...
Витамин А е мастноразтворим и трябва да се набавя ежедневно,
Коментари Харесай

Как тялото ни подсказва, че има нужда от витамин А?

Витамин А е мастноразтворим и би трябвало да се набира всекидневно, защото той способства за вярното зрение, мощна имунна система, репродукция и положително здраве на кожата.

Най-висок риск от недостиг на витамина имат бременни дами, кърмещи майки, кърмачета и деца. Но даже и да не сте част от тази група, ето по какъв начин да разпознаете, че тялото ви изпитва потребност от него:

Сухите очи са едни от първите признаци на недостиг на витамин А.

Витамин А е значим за основаването и възобновяване на кожните кафези. Ако не си набавяте задоволително витамин А, можете да развиете на екзема и други кожни проблеми .
 кожни проблеми iStock/Getty Images
Ако имате проблеми със зачеването, неналичието на витамин А може да е една от аргументите за това. Недостигът му може да докара до неплодородие при мъжете и дамите.-->

Деца, които не получават задоволително витамин А, могат да имат занимателен напредък . Това е по този начин, тъй като той е нужен за вярното развиване на човешкото тяло. Няколко изследвания демонстрират, че добавките на витамин А, независимо или с други хранителни субстанции, могат да подобрят растежа.

Раните, които не се лекуват добре след пострадване или интервенция, могат да бъдат свързани с ниски равнища на витамин А. Това е по този начин, тъй като витаминът подкрепя основаването на колаген, който е значим съставен елемент на хубавичко кожа.
 рани iStock/Getty Images
Сред храните, от които можете да си добавите витамин А са броколи , моркови , кайсии , спанак , сладки картофи и тиква .
 моркови iStock/Getty Images

И още:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР