Висят въпроси около доставка на дронове със съмнения на участие

...
Висят въпроси около доставка на дронове със съмнения на участие
Коментари Харесай

Тагарев: Съпругата ми е съдружник с управителя на фирмата с поръчката за дронове, но има минимален дял

" Висят въпроси към доставка на дронове със подозрения на присъединяване на близки и родственици на Тагарев от компанията, спечелила поръчката ", съобщи Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия, до момента в който представяше претекстовете на опозицията.

Тагарев отговори, че брачната половинка му е съучастник с шефа на компания " Телесис ", която взе участие в обединяването " Български безпилотни летателни системи ", спечелило поръчката за дроновете. Министърът на защитата обаче уточни, че жена му от 20 години не е в ръководството на " Телесис " и имала дребен дял като съучастник.

Военният министър сподели още, че консорциумът е спечелил състезанието месец преди самият той да стане министър на защитата. Тагарев изреди, че процедурата е стартирала през 2019 година, през 2020 е била оповестена публичната поръчка, а офертите подадени през март 2022. На 3 май т.г., повече от месец преди да стане министър, е бил посочен изпълнителят, съобщи министърът. 

Той добави още, че когато през юли поради инфлацията компанията е поискала актуализиране на сумата, МО, към този момент под негово управление, е отказала.

Тагарев назова това " обществена и лична офанзива " от Българска социалистическа партия към него и отхвърли всевъзможен спор на ползи. По думите му, в случай че имаше подобен, то до момента социалистите щяха да са сезирали съответните институции, а не да му задават въпрос през парламентарния надзор. Готов съм с отговора на въпроса на Румен Гечев от два месеца, само че незнайно за какво не беше планувано да отговоря устно в продължение на два месеца, означи Тагарев. През това време социалистите обществено го атакували, заключи той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР