Висшият съдебен съвет и Инспекторатът към него, да се самосезират,

...
Висшият съдебен съвет и Инспекторатът към него, да се самосезират,
Коментари Харесай

Прокурор в командировка подписал искането за имунитета на Борисов

Висшият правосъден съвет и Инспекторатът към него, да се самосезират, заради следните условия:

Прокурор Стефан Христов, на инцидентен принцип, е бил определен от Висш съдебен съвет да взе участие в изпитна комисия в Националния институт по правораздаване (НИП). Командировката му не е прекратявана - заради тази причина, той не може да води разпити и да взе участие в процесуално-следствени дейности.

Стефан Христов си е уредил на негово място в НИП да се яви прокурор от  Плевен. Но едвам през днешния ден е изискал от административния началник на СГП да му приключи командировката със задна дата - от 29 май.

Висшият правосъден съвет е сезиран към този момент за нарушаването на разпоредбите от страна на прокурор Стефан Христов. За него, на 15 май, на конференцията, когато демонстративно скъса оставката си, Иван Гешев заяви, че му е другар.

Изискал ли е Инспекторатът към Висш съдебен съвет, както това беше оповестено на последното он-лайн съвещание: информация от Стефан Христов по придвижването и образуването на делото и по какъв начин е бил определен той по същото дело - на избран или инцидентен принцип?

Доколкото знам, Стефан Христов е бил избран от прокурор Маджарова, някогашната шефка на Специализираната прокуратура.

Държано ли е делото “на трупчета ” от прокурор Стефан Христов, откакто е формирано през ноември 2020 година?

Днес, в 18:30 часа, във Върховна касационна прокуратура са донесени документи с гриф: “Секретно ”, по това дело.

Защо и на кого са предадени?

Инспекторатът към Висш съдебен съвет е задължен да наблюдава придвижването и ритмичността на процесуално-следствените дейности и кое е наложило да се викат очевидци, които не са викани преди 2 години? Ако е постъпило нещо ново, за какво и от кое място Стефан Христов е получил тези сведения, та се работи с такава неотложност?

Към мен се обърнаха разтревожени прокурори с думите: “В прокуратурата се правят закононарушения! Скоро нас може да ни арестуват за това. Ако не Ви е боязън - пишете! ”

Прокуратурата би трябвало още на 15 май да се самосезира и да изиска разпечатки от телефоните на Иван Гешев и на Стефан Христов и по какъв начин основният прокурор е контактувал с прокурори по делата на Бойко Борисов, Делян Добрев, Нексо и други.

Не е ли укоримо, основният прокурор да пътува из страната, да се среща с прокурори преди решаващото гласоподаване във Висш съдебен съвет?

Вчера, Иван Гешев, въпреки да е в отпуска, е събрал в кабинета си прокурори и е споделил: “Бойко Борисов се опасява единствено от двама души: от президента и от мен ”!

Според Кирил Петков, разгласяването на записите от Радостин Василев е контрактувано със службите и с президента Радев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР