Висшият съд в Белград одобри искането за екстрадиция на Цветан

...
Висшият съд в Белград одобри искането за екстрадиция на Цветан
Коментари Харесай

Съдът в Сърбия позволи Цветан Василев да бъде екстрадиран в България

Висшият съд в Белград утвърди настояването за екстрадиция на Цветан Василев , оповестява сръбският " Инсайдер ". Според сръбските магистрати са изпълнени законовите предпоставки за екстрадиция та на предприемача в България, упрекнат в причиняване на банкрут на четвъртата по величина банка в страната.

Това е единствено една от стъпките в тромавата процедура, тъй като решението може да бъде обжалвано в Апелативния съд, а последната дума е на сръбското Министерство на правораздаването. Това планува член 31 на Закона за интернационалната правна помощ по наказателни каузи. " Не разясняваме каквито и да е случаи, които са обект на правосъдно гонене ", е коментирал пред изданието Сергей Андреев от посолството на България в Сърбия.

Адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов разяснява, че решението е на първа инстанция и може да бъде обжалвано.

Припомняме, че някогашният банкер и екс притежател на Ботев Пловдив Цветан Василев избяга в Сърбия, с цел да е надалеч от ударите на родното правораздаване, което съгласно него е корумпирано и цели да го изкара единствен провинен за банкрута на КТБ. Откакто е в Белград Василев не стопира да разкрива подмолните практики на политиците у нас като главните му цели са министър председателят Бойко Борисов, депутата-олигарх от Движение за права и свободи Делян Пеевски и почетният-председател на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР