Висшият административен съд на Франция в понеделник нареди на държавата

...
Висшият административен съд на Франция в понеделник нареди на държавата
Коментари Харесай

Франция глобена с 10 млн. евро за мръсен въздух

Висшият административен съд на Франция в понеделник подреди на страната да заплати две нови санкции от 10 милиона евро за това, че не е подобрила качеството на въздуха в огромните градове, заяви " Ройтерс ".

Санкциите пристигнаха в допълнение към друга санкция от 10 милиона евро от същия съд по същата причина през 2021 година

Те също по този начин пристигнаха пет години откакто Съдът подреди на държавното управление да понижи равнищата на азотен диоксид и фини частици в десетки зони, с цел да дава отговор на европейските стандарти.

" Към днешна дата ограниченията, подхванати от страната, не подсигуряват, че качеството на въздуха се усъвършенства задоволително, с цел да се съблюдават праговете на замърсяване допустимо най-бързо ", се споделя в изказване на Съда. В него се споделя, че парите ще отидат при екологични групи, които са завели случая.

Той добави, че макар известно усъвършенстване, четири региона остават изключително застрашени: Тулуза, Париж, Лион и Екс-Марсилия.

Франция е измежду няколкото членки на Европейския съюз, за които висшият съд на Европейски Съюз откри, че нарушават стандартите на блока за качество на въздуха през последните години.

Брюксел пресмята, че замърсяването на въздуха способства за повече от 400 000 преждевременни смъртни случаи в Европа всяка година и упорства членовете на Европейски Съюз да съблюдават разпоредбите и да подхващат правни дейности против тези, които парадират с разпоредбите.

Министърът на околната среда Кристоф Бешу призна решението на съда в изказване и сподели, че ще се срещне с представители на най-замърсените градове в страната.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР