Висши мениджъри на някои от най-големите германски компании ще придружават

...
Висши мениджъри на някои от най-големите германски компании ще придружават
Коментари Харесай

Висши мениджъри на германски компании ще придружават Шолц по време на визитата му в Китай

Висши мениджъри на някои от най-големите немски компании ще съпровождат канцлера Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 по време на визитата му в Китай в края на идната седмица, съобщи Ройтерс. Това се пояснява като знак за продължаващата взаимозависимост на Германия от производството в азиатската страна макар опитите за последователно отдалечаване.

Сред топ мениджърите, включени в делегацията, личат имената на основния изпълнителен шеф на " Сименс " (Siemens) и президент на Азиатско-тихоокеанската комисия на немския бизнес Роланд Буш, на основния изпълнителен шеф на " Мерцедес-Бенц " (Mercedes-Benz) Ола Калениус, на шефа на Бе Ем Ве (BMW) Оливер Ципсе и на шефа на " Тисенкруп " (Thyssenkrupp) Мигел Лопес.

Визитата на Шолц е първата му в Пекин, откакто предишното лято Берлин показа тактика за понижаване на рисковете във връзка с икономическото си обвързване с азиатската икономическа суперсила, която обаче страда от липса на конкретика.

Германският канцлер нормално е придружаван от внушителна бизнес делегация при визитите си в чужбина, напомня Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР