Висшето училище по застрахване и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за

...
Висшето училище по застрахване и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за
Коментари Харесай

ВУЗФ организира Втора международна конференция по въпросите на PEPP

Висшето учебно заведение по застрахване и финанси (ВУЗФ) и Лабораторията за научно-приложни проучвания към него VUZF Lab провеждат Втора интернационална конференция по въпросите на PEPP - общоевропейски артикул за персонално пенсионно обезпечаване.

Темата на форума е „ PEPP – Регламент и механически стандарти за пазарна реализация “ и ще се организира на 29 и 30 октомври , в аулата на ВУЗФ, под патронажа на  Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол (КФН). Участие в него ще вземат народни представители от 44-то Народно заседание, Министерството на финансите, Комисията за финансов контрол, водещи специалисти от Асоциацията на българските застрахователи, Българската асоциация на сдруженията за в допълнение пенсионно обезпечаване, ръководещи сдружения, финансисти, икономисти, специалисти и учени от цяла Европа.

Една от задачите на Европейската комисия ( Европейска комисия ) при построяването на подобен общоевропейски артикул за персонално пенсионно обезпечаване PEPP е в допълнение струпване на дълготрайни активи за вложения в стопанските системи на страните членки на Европейски Съюз. Прогнозите са, че това ще даде опция за основаване на работни места и повишаване на приходите на популацията на Общността. Според Европейската комисия, PEPP има капацитет да натрупа в допълнение спестявания за 700 милиарда евро до 2030 година  

Проектът за основаването му беше разискван в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2018 година, а на 14 август 2019 година регламентът влезе в действие и през идната година всяка страна членка ще бъде задължена да го предлага на пазара. В същото време въвеждането на подобен обединен режим в Европейския съюз повдига редица въпроси както на общоевропейско равнище, по този начин и за всяка обособена страна. На дневен ред стои и тематиката до каква степен рамката за PEPP ще има отражение на пазара на дълготрайни спестявания. Всички тези въпроси ще бъдат показани, обрисувани и дискутирани на идния двудневен конгрес във ВУЗФ.

Конференцията ще бъде открита от ректора на ВУЗФ доцент доктор Григорий Вазов и от господин Бойко Атанасов, ръководител на Комисията за финансов контрол.

Основни отчети по време на форума ще изнесат Сандра Хак, основен специалист, Финансова непоклатимост в  EIOPA, Мати Лепала, общоприет секретар, PensionsEurope,  Бернар Делбек, старши шеф по икономическите въпроси и изследователската активност, EFAMA, Никола Жанмар, шеф Лично и Общо обезпечаване, Insurance Europe, Мартин Рамхартер, старши консултант по правни и политически въпроси, Министерство на финансите, Австрия, проф. Клаудио Тебалди от Университета Бокони в Милано, проф. Ханс ван Миртен от Университета в Утрехт,  Нидерландия, както и доста други уважавани специалисти с богат на практика и теоретичен опит в региона. Сред тях са и водещи преподаватели във ВУЗФ – доцент доктор Станислав Димитров, шеф на програмно направление „ Застраховане и пенсионно обезпечаване “ във VUZF Lab и началник на катедра “Финанси ”, проф. доктор Виржиния Желязкова, зам.-ректор по образователната активност и качеството и шеф на направление “Финанси и финансов мениджмънт ”, VUZF Lab, доцент доктор Радостин Вазов, зам.-ректор по европейски планове и продължаващо образование и началник на катедра “Застраховане и обезпечаване ” и други

Достъпът до форума ще става след предварителна регистрация на емейл . Крайният период за регистрация е 23 октомври 2020 година

Във връзка с конференцията беше основана анкета по отношение на PEPP (общоевропейски артикул за персонално пенсионно осигуряване), в която участваха над 300 респонденти.

Резултатите от анкетата ще бъдат показани и коментирани по време на събитието от доцент доктор Станислав Димитров.

Това е втората интернационална конференция по въпросите на PEPP , която ВУЗФ провежда, откакто през май 2018 година университетът организира сходен конгрес в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. ВУЗФ е и единственото висше учебно заведение в България,  което взе участие интензивно и инициира провеждането на експертни полемики, които да подкрепят разрешаването на евентуални проблеми към въвеждането му на районно и европейско равнище.

Повече информация за форума, предварителната стратегия и лекторите, които ще вземат участие в събитието, можете да видите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР