Висше училище по сигурност и икономика в Пловдив организира поредната

...
Висше училище по сигурност и икономика в Пловдив организира поредната
Коментари Харесай

ВУСИ събира учени от 3 континента в международна конференция за изкуствения интелект в сферата на сигурността

Висше учебно заведение по сигурност и стопанска система в Пловдив провежда следващата забавна интернационална научна конференция на тематика „ Изкуственият разсъдък в областта на сигурността – преимущества и закани “, която ще се организира на 30 септември от 10 часа във ВУСИ.

На конференцията присъствено и онлайн ще се срещнат учени от три континента. Само за ден в границите на огромното научно събитие ще бъдат показани над 60 отчета, които проучват  ролята на изкуствения разсъдък и неговото приложение в региона на сигурността и в другите сфери на човешкия живот. Те са обособени в три панела: „ Системи с изкуствен интелект в сигурността “, „ Икономически напредък и стабилно развиване “ и „ Изкуственият разсъдък в администрацията, общественият мениджмънт и обществените науки “.

Сред лекторите са университетски престижи от Словакия, Латвия, Полша, Узбекистан, Грузия, Северна Македония, Албания и Нигерия. От българска страна ще вземат присъединяване учени от Института за страната и правото при Българска академия на науките, Академията на Министерство на вътрешните работи, УНСС, Тракийския университет в Стара Загора, СА „ Д. А. Ценов “ – Свищов, ЮЗУ „ Неофит Рилски “ – Благоевград, Нов български университет, УниБИТ и ВУСИ.

Основният отчет ще изнесе доцент доктор Мариана Тодорова от Института по философия и социология при Българска академия на науките, който е на тематика „ Изкуственият разсъдък във военната и вътрешната сигурност. Рискове и благоприятни условия “. Сред акцентите ще бъдат също парламентарни привилегии и изкуственият разсъдък и развиването на националната сигурност на страната.

Традиционно на участниците в конференцията ще бъдат връчени документи, а отчети ще бъдат оповестени в алманах на ВУСИ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР