Висшата лига на Англия назначи своя нов изпълнителен директор, обяви

...
Висшата лига на Англия назначи своя нов изпълнителен директор, обяви
Коментари Харесай

След едногодишно търсене Висшата лига назначи нов изпълнителен директор

Висшата лига на Англия назначи своя нов изпълнителен шеф, разгласи в сряда организацията. Това е Дейвид Пемсъл, чиято кандидатура е била утвърдена единомислещо от акционерите.

Английското футболно състезание търсеше нов началник близо година, откакто Ричард Скъдамор се отдръпна в края на 2018 година Той беше отпред 20 години, само че след отдръпването му Висшата лига имаше огромни усложнения с намирането на нов човек за поста.

Първоначално Сузана Динадж трябваше да оглави организацията, само че тя се отхвърли. Последваха диалози с други лица от телевизионния бизнес, които обаче не бяха сполучливи.

Новият шеф Пемсъл е на 51 години и сега оглавява Guardian Media Group, която има две от най-влиятелните издания на Острова - " Гардиън " и " Обзървър ". Специалистът заема поста от юли 2015 година, а четири години по-рано стартира работа за GMG. Пемсъл е работил още за ITV, а също по този начин е в управлението на Британския фешън съвет.

" Висшата лига доста се радва да приветства Дейвид. Той сподели своите лидерски качества отпред на " Гардиън " в едни преходни времена за медиите. Сега може да придвижи своя опит и във футбола ", сподели президентът на " Челси " Брус Бък, който оглавява и комитета по номинациите.

До момента постът на изпълнителен шеф се заемаше от Ричард Мастърс, който застана отпред след напускането на Скъдамор.

" Развълнуван съм, че ми се предлага тази невероятна опция. Висшата лига е най-гледаното футболно състезание в света и съм доста разчувствана да бъда основна част от това. Като футболен почитател разбирам какъв брой значима е играта за почитателите и националната ни еднаквост и имам достойнството да поема кормилото на такава авторитетна и влиятелна организация ", сподели Пемсъл.

Новият изпълнителен шеф ще заеме поста не по-късно от април 2020 година

Коя е мечтаната работа, която никой не желае, четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР