Висшата лига изготви предложение за промяна в графика на мачовете

...
Висшата лига изготви предложение за промяна в графика на мачовете
Коментари Харесай

Висшата лига променя програмата си заради световното в Катар

Висшата лига изготви предложение за смяна в графика на мачовете след 3 години, поради идния в Катар международен шампионат. Идеята е Премиър лийг да спре 9 дни преди мондиала и да се възобнови 8 след неговия край.

Световното състезание ще се организира за първи път в историята не през лятото, а в края на календарната година, поради рисковите температури в този регион. В случая интервалът ще е ноември-декември. Това обаче изправя пред проблем водещите европейски шампионати, чиито сезони стартират през август и завършват през май.

„ Дейли Мейл “ твърди, че първичните проекти са краткотрайно да се наруши зимната пауза и да се играят мачове до 12 ноември, 9 дни преди началото на международното. Премиър Лийг и Чемпиъншип ще се завърнат на Боксинг дей (26 декември), тъкмо 8 дни след края на Мондиал 2022.

За да се обезпечи в допълнение време, сезонът за двете най-горни дивизии ще започва една седмица по-рано и ще свърши една по-късно.

Програмата се чака да провокира спор на ползи, защото националните селекционери ще желаят състезателите им да се явят на подготвителни лагери, където да се аклиматизират с изискванията в Близкия изток. В същото време обаче континенталните шампионати към момента няма да са прекъснали. В тази връзка през идващия месец ще има нови полемики сред управителните органи, за да се стигне до компромисен вид, удовлетворяващ всички страни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР