Висш съветник на украинския президент заяви днес, че е твърде

...
Висш съветник на украинския президент заяви днес, че е твърде
Коментари Харесай

Подоляк: Твърде рано е да се говори за руско изтегляне от Херсон

Висш консултант на украинския президент съобщи през днешния ден, че е прекомерно рано да се приказва за евакуиране на съветските войски от град Херсон в южната част на страната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата на Русия Сергей Шойгу през днешния ден подреди на съветските войски да се изтеглят от западния бряг на река Днепър на фона на украинските офанзиви наоколо до Херсон.

" Трябва да вършим разлика сред думи и каузи ", съобщи пред Ройтерс Михайло Подоляк, който е политически консултант на украинския президент Володимир Зеленски. " Докато украинският байрак не бъде повдигнат над Херсон няма смисъл да приказваме за съветско евакуиране ", добави той.

Подоляк сподели още, че в Херсон, който беше високомерен от Русия малко след началото на нашествието и в този момент е във фокуса на украинската контраатака, към момента има съветски сили.

" Украйна не взема под внимание тези изказвания (от Русия). Все още е рано да се приказва за отдръпване на съветските войски от Херсон: в града е ситуирана формация на въоръжените сили на Руската федерация и в района се струпва спомагателна жива мощ. Нашите въоръжени сили работят според своя проект: разузнаване, оценка на риска, ефикасна контраофанзива ", добави той.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР