Висш източник от западното разузнаване е разкрил пред лондонското издание

...
Висш източник от западното разузнаване е разкрил пред лондонското издание
Коментари Харесай

Високопоставен сириец предоставил инфо на САЩ за местонахождението на Солеймани

Висш източник от западното разузнаване е разкрил пред лондонското издание " Индипендънт ", че почитан сирийски формален представител е дал на американските специфични служби информация за придвижванията на иранския военачалник Касем Солеймани в Сирия, при изискване, че убийството няма да бъде осъществявано на сирийска територия.

Източникът, който е бил наясно с случая, добавил, че сирийският формален представител е предал точна и значима информация на американското разузнаване за придвижванията на Солеймани в Сирия, и даже ги е уведомил за датата на пътешестване и информацията по отношение на пътуването му с цивилен аероплан и детайлности за ескорта.

Източникът е споделил, че формалното лице, което е било в контакт с американците отдавна, е сложил изискване американците да не отстраняват Солеймани в Сирия.

Освен това се оповестява, че поради предоставената информация американците са съумели да проследят пътя на самолета на Солеймани, откакто са били уверени, че той е на борда.

В същото време източникът също по този начин разкрил, че американците са съумели да хакнат телефона на Абу Махди ал Мухандис, който беше пълководец на проиранските шиитски милиции " Сили за национална готовност ". Той също беше премахнат при ракетното нахлуване с дрон на 3 януари; Съединени американски щати също по този начин са подслушали диалозите му със Солеймани и други.

Според информациите в тези диалози американските спецслужби са научили, че Солеймани и Мухандис са се подготвяли за огромни интервенции против американски, израелски и западни цели в Сирия, Ирак, Ливан и другаде. Те също по този начин са знаели, че Мухандис ще посрещне командира на специфичните сили " Ал Кудс " на Иранската революционна армия на летището в иракската столица Багдад.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи след убийството, че Солеймани и Мухандис са възнамерявали да ударят американски и западни цели в Близкия изток.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР