Високото признание идва малко след като операторът обяви дългосрочния си

...
Високото признание идва малко след като операторът обяви дългосрочния си
Коментари Харесай

Yettel спечели ESG наградата на PwC за своята стратегия за устойчивост в телекомуникациите

Високото самопризнание идва малко откакто операторът разгласи дълготрайния си ангажимент за резистентност към своите клиенти, чиновници и околната среда

Стратегията на Yettel за стабилно развиване получи най-високото отличие в състезанието ESG Awards на PwC. Усилията на оператора за създаване на бизнес в баланс с бъдещето бяха оценени по над 50 критерия, с което Yettel отбрани дълготрайния си ангажимент за резистентност към своите клиенти, чиновници и околната среда.

„ За нас е огромно благополучие да получим самопризнание в региона, която най-добре демонстрира същността на една компания и пътя, по който е избрала да върви. В Yettel имаме вяра, че всичко в света би трябвало да съществува в баланс: с природата, с хората, в баланс с бъдещето ни. Посвещаваме тази премия на чиновниците на Yettel, които взеха драговолно тематиката за устойчивото развиване и с доста увереност сътвориха тактика не с празни думи, а с съответни измерими цели. Признанието довечера ни стимулира още повече да реализираме резултатите, към които се стремим, и по този начин да променяме средата към нас към по-добро “, съобщи Михаела Калайджиева, основен шеф „ Корпоративна политика “, която одобри премията на публична гала по награждаване на спечелилите.
В ESG Awards на PwC България се включиха близо 70 компании, които ползват ефикасна ESG тактика и оферират новаторски артикули и услуги с позитивно влияние върху околната среда и обществото. Отличията бяха присъдени в четири категории, като Yettel завоюва първото място измежду телекомите в категория „ Стратегия “.

Високото признанието идва малко повече от месец откакто операторът разгласи публично. Тя е построена върху четири съществени стълба: грижа за околната среда, хора, развиване на технологиите за стабилно бъдеще и ръководство, учредено на честност и бистрота. Във всяко едно от направленията компанията е заложила съответни и измерими цели, с които да понижи въздействието от активността си и да реализира по-устойчиво бъдеще за своите клиенти, чиновници и за околната среда.

Един от акцентите измежду таргетите на телекома е събирането до 2028 година на най-малко 127 тона електронни боклуци, които са най-бързо растящият поток от боклуци в международен мащаб (statista.com). Сред задачите, свързани с хората, е възстановяване на салдото сред мъжете и дамите на софтуерни позиции в компанията. Телекомът освен поема уговорката да осъществя своите цели, само че и си слага като задача да приобщи към въпросите за устойчивостта своите чиновници, потребителите си и обществото. Yettel възнамерява да доближава с потребна информация за устойчивия метод на живот до 2 500 000 души годишно, а хората в компанията да подаряват по 1000 работни часа всяка година за екологични и обществени дела. Операторът е фокусирал старания и във внедряването на нововъведения в технологиите, онлайн отбраната, и развиването на 5G мрежата си, която да стане налична до 85% от популацията в България до 2026 година

Повече за отчета за резистентност и тактиката за стабилно развиване на Yettel можете да видите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР