Високото кръвно налягане се нарича тихият убиец и има защо.

...
Високото кръвно налягане се нарича тихият убиец и има защо.
Коментари Харесай

Тихият убиец: Ето как ефективно да намалим кръвното налягане

Високото кръвно налягане се назовава " тихият палач " и има за какво. Хипертонията постоянно няма изразени признаци, само че внезапно усилва риска от развиване на рискови сърдечно-съдови болести и инсулт.

Ако сте склонни към високо кръвно налягане, би трябвало да обърнете повече внимание на храненето. Съветваме ви да ограничите приема на сол, в случай че не можете да се откажете от нея изцяло. Заменете маслото с по-здравословна алтернатива. Избягвайте елементарни въглехидрати (например сладкиши и торти). Препоръчваме да се откажете от пушеното месо и прекомерно пикантните храни. Ограничете потреблението на твърдо сирене и мляко.

Подходящи храни са овесената каша, пилешките гърди, говеждото и телешкото. Месото и рибата би трябвало да се употребяват печени на фурна или варени, не би трябвало да се пържат. Млечните артикули - нискомаслени или с 1,5% масленост. Зеленчуците, които можете да ядете, са картофи, фасул, леща, грах и боб. Трябва да похапвате не чипс, а плодове или зеленчуци.

Храните, съдържащи калций, ще оказват помощ за намаление на кръвното налягане. Това могат да бъдат извара, кисело мляко и кефир. Усвояването му става с присъединяване на витамин D, който се създава на слънце, тъй че би трябвало да прекарвате повече време на открито. Ако това не е допустимо, тогава можете да ядете риба и морски блага. Сьомгата, скумрията и рибеното масло са изключително богати на витамин D.

Сред микроелементите калият е потребен при високо кръвно налягане, а също по този начин оказва помощ за поддържане на положителното положение на сърцето. Има доста калий в печените картофи, бананите и сушените кайсии.

Ако нямате стомашни проблеми, тогава би трябвало да ядете чесън, изключително защото той оказва помощ за възстановяване на имунитета и предотвратява настинки.

Подходящи питиета са зеленият и аленият чай. Полезни са диуретичните артикули, като дини и пъпеши.

Изследвания демонстрират, че вярното надълбоко дишане е един от най-ефективните способи за бързо понижаване на кръвното налягане. При поемане и издишване концентрацията на О2 в кръвта се усилва. Благодарение на това тялото не се нуждае от ускорение на кръвния поток, с цел да обезпечи всички органи и тъкани с О2, а натоварването на съдовете понижава.

Поемете надълбоко въздух, като броите до 5. Вдишайте не от гърдите, а от стомаха. За да го извършите сполучливо, поставете ръката си върху него: би трябвало да почувствате, че се издува. Можете да опитате да задържите дъха си след издишване за 8-10 секунди. Изберете опцията, която ви се коства най-подходяща.

За понижаване на кръвното налягане се предлага потреблението на студена вода. Можете да държите ръцете си под бликам студена вода, да я напръскате в лицето си, да навлажнете памучни салфетки и да ги поставите на слънчевия сплит. Можете също по този начин да се полеете със студена вода от леген или да накиснете краката си в него.

Липсата на физическа интензивност е една от честите аргументи за артериална хипертония и инсулт. Трябва да се движите доста, да спортувате постоянно, да ходите най-малко 30 минути дневно, да карате колело, да плувате, да танцувате и да водите деен метод на живот.

Всички тези препоръки обезпечено ще ви оказват помощ да се справите с високото кръвно налягане.



Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР