Високотехнологично устройство, лична защитна маска, комбинирана с антимикробна и антивирусна

...
Високотехнологично устройство, лична защитна маска, комбинирана с антимикробна и антивирусна
Коментари Харесай

Гърция ще диша през уникална маска срещу Covid-19

Високотехнологично устройство, персонална защитна маска, комбинирана с антимикробна и антивирусна система (PPE), която стерилизира както вдишвания, по този начин и издишания въздух, е създадено в Солунския университет „ Аристотел “, съобщи Keep Tolking Greece.

Маската „ Терминатор за вируси “ чака утвърждение от съответните служби и се чака да промени играта в отбраната на медицинския и сестринския личен състав в страната.

Маската с цялостно покритие на лицето е наречена „ VITER1 GR “, от „ Virus Terminator Greece “ и преобразува пасивната отбрана против SARS-CoV-2 в дейна, употребявайки специфични LED лампи, които създават стерилно UV-C излъчване, предавано във вдишвания въздух, до момента в който по същия метод стерилизира издишания въздух с безспорна сигурност за потребителя.

Устройството се състои от маска за цяло лице (тип шнорхел), от медицински силиконов материал, подобаващ за контакт с кожата. Качеството и чистотата на вдишвания и издишвания въздух се управляват от верига за пречистване и дезинфекция с деен въглен чрез подобаваща ултравиолетова радиация. Количеството вдишван въздух също се контролира посредством управление на дебита. Стерилизацията е двойна посредством самостоятелни проходи, както за вдишван, по този начин и за издишан въздух.

Специфичната дължина на вълната, употребена в устройството, като в същото време поддържа неговото антимикробно деяние, трансформира всеки озон в О2, което прави потреблението на устройството изцяло безвредно.

Вдишваният въздух, преди да влезе вътре в маската, се филтрира със специфичен филтър с деен въглен, който може да се подменя, и по-късно се излага на ултравиолетово излъчване през прикрепената система, като по този начин нежеланите микроби, вируси и други патогени, които са нездравословни, биват убивани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР