Високопоставени представители на ООН и на Русия ще обсъдят утре

...
Високопоставени представители на ООН и на Русия ще обсъдят утре
Коментари Харесай

ООН и Русия ще обсъдят удължаването на срока на зърнената сделка

Високопоставени представители на Организация на обединените нации и на Русия ще обсъдят на следващия ден в Женева удължаването на периода на съглашението за експорт на украинско зърно през Черно море и напъните за облекчаването на експорта на зърно и изкуствени торове от Русия за международните пазари. Това оповестиха от централата на интернационалната организация, съобщи Ройтерс.

Срокът на издействаната на 22 юли от Организация на обединените нации и Турция договорка, която разрешава износа на храни и торове от няколко черноморски пристанища на Украйна, ще изтече на 19 ноември, в случай че Русия възрази против удължаването му. Ключов детайл от контрактуваното през юли съглашение е да се обезпечи експортът на зърно и торове от Русия.

От Организация на обединените нации споделят, че съветският експорт на зърно се усилва, само че би трябвало да се направи още за намаляването на блокиращия резултат на западните наказания върху продажбите на съветски торове на международните пазари.

На полемиките на следващия ден Организация на обединените нации ще бъде показана от заместник-генералния секретар по филантропичните въпроси Мартин Грифит, който оглавява диалозите по украинския експорт, и шефката на Конференцията по търговия и развиване Ребека Гринспан, която дава отговор за експорта на съветско зърно и торове.

Те ще беседват с съветския заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин, сподели представител на интернационалната организация. Говорителят изрази вяра, че на срещата ще бъде реализиран прогрес по въпроса за гладко изнасяне на съветски торове и зърно за международните пазари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР