Високопоставени чиновници в Китай са отстранени от постовете си, тъй

...
Високопоставени чиновници в Китай са отстранени от постовете си, тъй
Коментари Харесай

Коронавирусът доведе до масови уволнения в Китай

Високопоставени служители в Китай са " отстранени " от постовете си, защото не са съумели да се оправят с разпространяването на ковид, чийто жертви към този момент надвишават 1000 души, съобщи Би Би Си, като цитира локалните медии. Стотици служители са отстранени от постовете си, водят се следствия и инспекции в цялата страна поради разпространяването на болестта. Издадени са и многочислени предизвестия на държавни служители и членове на Китайската Комунистическа партия.

Сред уволнените са партийния началник и председателя на Комисията по здравните въпроси в провинция Хубей, от която потегли болестта. Задълженията на двамата ще извършва зам.директорът на Националната комисия по опазването на здравето в Китай Ван Хешенг. Уволнен е и зам.шефът на звеното на Червения кръст в Хубей поради " несъблюдение на отговорностите си " при " обработката на даренията ". 

Съобщенията за уволнения на висши служители поради ковид се появиха, откакто президентът на Китай Си Цзинпин през вчерашния ден посети болница в Пекин, които лекуват пациенти с ковид. Той даде обещание " по-решителни ограничения " в борба със болестта.

Над 42 200 към този момент са доказаните случаи на инфектирани с коронавируса в Китай. Починалите в страната към този момент са 1016 души, а съвсем 4000 пък са се излекували по публични данни на китайските управляващи. Медицински специалисти от Световната здравна организация са в Китай, с цел да помагат да бъде разследвана епидемията от ковид. В Женева през днешния ден и на следващия ден се провежда глобален конгрес на специалисти за проучване на новия ковид, проведен от СЗО.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР