Високопоставен офицер от НАТО заяви, че Русия е създала редица

...
Високопоставен офицер от НАТО заяви, че Русия е създала редица
Коментари Харесай

Адмирал Стюарт Мънч: Русия създаде редица замразени конфликти в Черноморския регион

Високопоставен офицер от НАТО съобщи, че Русия е основала редица замразени спорове в Черно море. Сигурността в Черноморския район е от изключителна значимост за световната сигурност, съобщи на конференция в София американският адмирал Стюарт Мънч, който е командващ на Съюзното компонентно командване на НАТО в Неапол.

Служебният зам.-министър на защитата Теодора Генчовска означи, че страната ни се стреми към повишение на сигурността в Черно море със мощен ангажимент към Алианса:

" Колегите от Военноморски сили вършат всичко належащо да са съответни на обстановката в Черно море, от страна на политическото управление имат цялостната поддръжка за реализацията на плановете за рационализация. "

В плана за бюджет за тази година разноските за защита са 1,85 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Записано е, че ще има пари за придобиването на многофункционален модулен патрулен транспортен съд. През юни следва залагането на кила на втория модулен патрулен транспортен съд.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов сподели, че е в действие предлагането в България да има районен координационен център на НАТО. Ефимов означи, че готвената от Съединени американски щати нова тактика за Черноморския район е ориентирана към " развиване на качества, с цел да може да се работи дружно. Не безусловно на военното наличие ".

Адмирал Стюарт Мънч добави:
" Става дума за тактика, която е напълно подкрепена от държавното управление на Съединени американски щати, която включва дипломатически и стопански старания. Добре разбираме, че черноморският район крие редица закани и рискове. Затова поддържаме напъните за взаимна работа за справяне с тези закани. "

От шестте страни с изход на Черно море, три са членки на НАТО.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР