Високо напрежение беляза старта на срещата на лидерите от Г-20,

...
Високо напрежение беляза старта на срещата на лидерите от Г-20,
Коментари Харесай

Г-20! Путин се скри, Шолц подрани, Байдън подаде ръка

Високо напрежение беляза старта на срещата на водачите от Г-20, която стартира през днешния ден на индонезийския остров Бали. Путин, който преди 8 години демонстративно напусна форума, откакто се сблъска със международния яд от анексирането на Крим, в този момент въобще не се появи. Защото съществена тематика на срещата на върха е войната в Украйна и поддръжката за страната жертва.

Вместо него в Бали кацна съветския външен министър Сергей Лавров, само че клюки стремително го пратиха в болница.
-->
Наложи се представителят на съветското министерство на външните работи Мария Захарова да пусне видео със Сергей Лавров от хотела му в Индонезия. На фрагментите той седи по къси гащи и тениска, а Захарова през смях му споделя, че медии оповестяват за неговата хоспитализиция.

„ И за нашия президент пишат към този момент 10 години, че е болен. Това е една остаряла игра в политиката “, дава отговор Сергей Лавров. Но се оказа, че въпреки всичко е ходил до лекарския кабинет. Властите в Бали осведомиха, че Лавров е имал обзор в болница поради сърдечен проблем и е добре.

За разлика от Путин, немският канцлер Олаф Шолц подрани. Той дойде в Азия няколко дни преди началото на форума, с цел да търси нови пазари.  Шолц съобщи, че Азиатско-тихоокеанският район е доста повече от Китай. Целта на немския канцлер е да разшири търговията с други азиатски страни редом с тази с Китай, като по този метод би трябвало да бъде понижена едностранната взаимозависимост от първични материали и технологии посредством по-тясно съдействие с Азиатско-тихоокеанския район.

Според канцлера това ще играе значима роля в бъдещата тактика за националната сигурност и с цел да бъдат обезпечени сигурни вериги за доставки комерсиалните връзки би трябвало да бъдат по-широки.  В речта си в Сингапур Олаф Шолц загатна и световните последствия от войната в Украйна.

„ Увеличението на нашето съдействие е от решаващо значение, тъй като всички усещаме по какъв начин геополитическите пластове се разместват под краката ни “, сподели той. Преди Сингапур Шолц посети Виетнам.

За смут на Путин, до момента в който светът разясняваше отсъствието разум и „ заболяването ” на Лавров, президентите на Съединени американски щати и Китай си стиснаха ръцете за знакова обща фотография.

Вашингтон ще продължи да се конкурира " пламенно " с Пекин, само че това съревнование не трябва да прераства в спор, съобщи Джо Байдън пред Си Дзинпин.

Байдън съобщи, че желае да резервира отворени линиите за връзка на персонално и национално равнище.

" Като водачи на нашите две страни имам вяра, че споделяме отговорността да покажем, че Китай и Съединените щати могат да се оправят с разликите си, да предотвратят превръщането на конкуренцията в спор и да намерят способи да работят дружно по неотложни световни въпроси, които изискват нашето взаимно съдействие ", сподели Байдън.

От своя страна Си Дзинпин съобщи, че връзките сред двете страни не дават отговор на международните упования.

" Затова би трябвало да определим верния курс за връзките сред Китай и Съединени американски щати. Трябва да намерим вярната посока за двустранните връзки и да ги изведем на ново равнище ", съобщи Си.

" Светът чака Китай и Съединени американски щати да контролират връзките си по подобаващ метод ", сподели той и добави, че чака с неспокойствие да работи с Байдън, с цел да се върнат връзките в вярната посока.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР