Високият темп на повишаване на наемите на жилища и желанието

...
Високият темп на повишаване на наемите на жилища и желанието
Коментари Харесай

Турците избират покупката пред наема на жилище

Високият ритъм на повишение на наемите на жилища и желанието да се живее настрана от родителите са двете съществени аргументи заради, които от ден на ден турци прибягват към покупката на сходен парцел. За последното десетилетие броят на решили да купят вместо да наемат апартамент, се е нараснал с 2.2 млн. души, или със 60%. През 2017 година в Турция семействата от по един човек са били 3.5 млн. За съпоставяне, през 2007 година те са 1.3 млн. Налице е съвсем тройно нарастване, сочат данните на Eurostat.

Разглеждайки пазара на наеми, то там се регистрира растеж от 115% за интервала 2007-2017 година Значително по-високо е повишението на наемите в мегаполиса Истанбул.

Близо 10 милиона жилища са продадени в Турция за обсъждания десетгодишен интервал. Високите наеми и режийните разноски карат от ден на ден хора да изберат покупката пред наема на жилище, изясняват брокери. Най-много на брой семейства от по един човек има наоколо до университети и бизнес центрове. Техният брой ще се усилва, което значи, че строителните бизнесмени би трябвало да се засилват. Прогнозите са, че през идващите няколко години ще бъдат построени близо 4 млн. нови жилища, разясняват анализатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР