Високите цени на цигарите в Западна Европа правят контрабандистите по-изобретателни.Високите

...
Високите цени на цигарите в Западна Европа правят контрабандистите по-изобретателни.Високите
Коментари Харесай

Високите цени на цигарите в Западна Европа правят контрабандистите по-изобретателни

Високите цени на цигарите в Западна Европа вършат контрабандистите по-изобретателни.

Високите цени на цигарите в Западна Европа вършат контрабандистите все по-изобретателни. Това проличава най-много на границата ни с Турция, където постоянно идват камиони, натоверени по документи да вземем за пример с мебели, а вътре в тях и с кашони с цигари. Укритията не са по никакъв начин инцидентни.

Преди дни на Капитан Андреево идва камион, който по документи вози текстил и железни шкафове. Необичайната композиция се оказва задоволителни съмнителна за митничарите.

„ Точно в този случай е селектиран камиона по разбор на риска и се реализира, както документален надзор, по този начин и сканиране с рентгенова инсталация, при която не са открити необикновени плътности ”, съобщи Диана Маркова от Агенция „ Митници “.

На пръв взор апаратът не дава данни за нещо нелегално в камиона. Следва обаче физически надзор. При текстила няма нищо неправилно, металните шкафове обаче вместо празни, както е по документи, са цялостни с контрабанда.

„ Цигарите, които са открити, са над 1,4 млн. Пазарната им стойност е над 430 хиляди лв. ”, добави Диана Маркова.

Само за два дни митничарите са задържали близо 2 милиона къса цигари, а укритието е сходно.

„ Много постоянно цигарите се укриват в мебели, където се употребяват кухините. Има случаи на открити цигари в дивани, табуретки, сред гипсокантонени плоскости, в алуминиеви профили ”, прецизира Маркова.

От началото на годината арестуваните цигари единствено на „ Капитан Андреево ” към този момент са над 6 милиона и половина къса. Най-често цигарите пътуват от Турция през България към Западна Европа.

„ Целта на контрабандистите е да осъществят незаконните цигари на пазара в западна Европа, където цените са доста високи, а пък те ще осъществят по-големи облаги ”, споделя Диана Маркова.

За предходната година общо за Агенция „ Митници “ арестуваните контрабандни цигари са близо 100 милиона къса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР