Високите цени на петрола и газа увеличиха нетната печалба на

...
Високите цени на петрола и газа увеличиха нетната печалба на
Коментари Харесай

TotalEnergies отчита рекордна нетна печалба от 20,5 млрд. долара

Високите цени на петрола и газа усилиха чистата облага на френската „ TotalEnergies “ до рекордните 20,5 милиарда $ през 2022 година, съобщи Агенция Франс Прес.

Печалбата от 28% щеше да бъде доста по-висока, в случай че не се вземат поради разноските в размер на близо 15 милиарда $, свързани с напускането на съветския пазар. Коригираната облага, изключваща тези изключителни детайли, набъбна до 36,2 милиарда $.

Въпреки това скокът на цените на петрола и природния газ след нахлуването на Русия в Украйна и глобите на Запада беше сериозен тласък за TotalEnergies, както и за нейните съперници.

Огромните облаги провокираха нов спор по отношение на облагането на непредвидените облаги с налог, с цел да се финансират ограничения за отбрана на потребителите от бурната инфлация.

Силното наличие на TotalEnergies на пазара на полутечен природен газ също оказа помощ, защото европейските страни потърсиха доставки от по-далечни райони, откакто Русия понижи доставките по тръбопроводи.

" Компанията се възползва изцяло от световното си портфолио за полутечен природен газ ", съобщи основният изпълнителен шеф Патрик Пуян.

TotalEnergies регистрира 22% скок в продажбите на полутечен природен газ през последните три месеца на предходната година в съпоставяне със същия интервал на 2021 година Това спомогна за 11-процентно нарастване на общата поправена облага за тримесечието до 7,6 милиарда $, макар че обвързваните с Русия разноски я понижиха до 3,3 милиарда $ на чиста база.

Компанията усили окончателните заплащания на дивиденти за 2022 година и съобщи, че може да усили възвръщаемостта за акционерите още повече през тази година. /БГНЕС

Париж / Франция
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР