Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпване

...
Високите цени на горивата са сред водещите причини за поскъпване
Коментари Харесай

Румен Радев: “Лукойл” е важна част от българската икономика

Високите цени на горивата са измежду водещите аргументи за повишаване на всички артикули и услуги и водят до стесняване на потреблението, което е загуба освен са потребителите, само че и за производителя. Това съобщи президентът Румен Радев по време на работна среща на „ Дондуков “ 2 с представители на управлението на енергийната компания „ Лукойл “. 

„ Лукойл “ е освен значима част от българската стопанска система, само че и един от главните работодатели, също и главен производител на горива, притежаващ доминиращ дял от пазара. От цената на създаваните горива зависи значително развиването на стопанската система, само че и на инфлационните процеси, което дефинира стратегическото значение на компанията за българската стопанска система, изключително по време на рецесия “, означи Радев.

По думите на Радев срещата на кабинета с управлението на „ Лукойл ” е добра опция, да се набележат ограничения за стабилизиране на икономическата среда, за битка с инфлацията в интерес на българския консуматор.

От своя страна  резидентът на „ Лукойл ” Вадим Воробьов заяви, че са водени диалози със служебното държавно управление за това по какъв начин ще продължи работата след влизането в действие на ембаргото върху съветския петрол от 5 декември тази година. България е изключение от тези наказания.

„ Разговорите са водени през миналите няколко дни, с цел да бъдат обезпечени благоприятни условия за българския пазар ”, посочи Воробьов и заяви, че работата на „ Лукойл ” ще продължи на три стадия:

След 1 декември, когато влиза в действие ембаргото върху съветския нефт; От 5 декември 2022 година до 31 декември 2024 година, до момента в който България към момента е изключение от санкциите; Развитието на " Нефтохим " Бургас и вътрешния пазар у нас след 2024 година

„ За задачата изработихме ограничения за поддържане на стабилността на стопанската система. Договорихме и ще продължим да беседваме с българското държавно управление за разработване на средносрочни ограничения, с цел да поддържаме стопанската система. Имаме не доста ясно схващане за това по какъв начин ще продължат нещата, само че считаме, че в първото тримесечие на идната година е редно да създадем работна група, която да се занимава с проблемите сега, в който ембаргото встъпи в действие ”, изясни Воробьов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР