Високите токчета са красиви, правят крака на жената да изглежда

...
Високите токчета са красиви, правят крака на жената да изглежда
Коментари Харесай

Мазоли по краката, всичко което трябва да знаете

Високите токчета са красиви, вършат крайници на дамата да наподобява зашеметяващо, само че всяка дама знае за заплахата за здравето. Как да решим казуса и какви са най-ефективните лекувания ви предлагаме да видите в идващите редове:

Фактори за тяхната поява

Преди да се занимавате с мазоли, би трябвало да разберете кои фактори водят до тяхното формиране. Трябва да се означи, че дамите са по-склонни да се сблъскат с този проблем, в сравнение с мъжете. И това макар обстоятелството, че дамите се грижат по-добре за краката си и го вършат постоянно. Основната причина за появяването на мазолите е нарасналото натоварване на стъпалото, което е съпроводено от непрекъснат напън върху стъпалата и търкането му. Причината за несъразмерната физическа интензивност са на първо място неуместните тесни обувки на висок ток. Провокиращите фактори за развиването на мазоли включват също наднорменото тегло и плоските стъпала. Хормоналните нарушавания, разширени вени, свързани с нарушено кръвоснабдяване на краката, също способстват за загрубяването на кожата.

Някои учени считат, че има връзка сред заболяванията на вътрешните органи и мястото на формиране на мазоли. Например, в случай че се появи палеца може да значи гинекологични проблеми. Ако мазолът е под дребния пръст на левия крайник, тогава това е сигнал за проблеми в сърдечно-съдовата система, в случай че е под десния, най-вероятно приказваме за чернодробни болести. Грубата кожа на ръба на петите може да демонстрира проблеми със ставите, а на външния борд на стъпалото може да значи проблем с гръбначния дирек. Мозолите на краката, разпространяващи се от петата до вътрешната част на подметката, демонстрират нередовност в червата.

Ефективни способи и средства за лекуване

Първата стъпка в битката с мазолите е премахването на травматичния фактор, а точно подмяна на тесните неуместни обувки с по-удобни, който да не е повече от 4 см. Също по този начин биха помогнали и ортопедични стелки.

Разбира се, постоянно е по-добре да разберете главната причина за появяването на мазоли по краката, само че това лишава време.

Също по този начин може да потърсите помощ при професионален маникюрист и по-специално за медицински маникюр. Те са минали съответния курс на образование знаят какво да вършат в такива обстановки.

Лазерното лекуване дейно се бори с мазолите. Така се унищожава втвърдената тъкан бързо и изцяло безболезнено, без да оставя следи от лекуване. Проблемът изчезва пред очите ви безусловно за секунди.

Хирургично премахване. В напреднал етап от време на време, мазолите би трябвало да се отстраняват с хирургическа интервенция. Лекарят премаква мъртвата кожа с дребен нож, от което не боли, само че би трябвало да бъдете деликатни.

Лечение вкъщи

Можете също да употребявате потвърдени домашни средства за омекотяване и унищожаване на мазоли. Например, направете компрес от лук, който е се нарязва на пръстени и се нанася върху възпаленото място. Увийте самото ходило с превръзка или марля. Обуйте чорап от горната страна и си легнете. Сутринта измийте краката с топла вода и деликатно отстранете с пемза мазола. Ако някой не ви подхожда, то може да го замените с доматено пюре или жълтурчета, които авансово сте пасирали.

Рецепти

Изсипете 2 литра гореща вода в купа, прибавете 1 супена лъжица амоняк, сода за самун и натрошен сапун. Потопете краката си в купата за 30-40 минути. Когато засегнатата област омекне, изтъркайте мазолите с пемза. Като опция можете да запарите краката си в загрята суроватка от кисело мляко. 20-30 минути ще са задоволителни. Компресите могат да се редуват с вани за крайници.

Разтворете 20 г сол в литър вода. Потопете краката си в разтвора и задръжте за 25 минути. Подсолената вода ще облекчи болката и паренето, а също по този начин ще направи кожата мека. След това омекотените мазоли могат да бъдат отстранени с пемза или специфична четка за крайници.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР