Висока оценка на засилената динамика на политическия диалог през последната

...
Висока оценка на засилената динамика на политическия диалог през последната
Коментари Харесай

Караянчева: България е изпълнила всички критерии за членство в Шенгенското пространство

Висока оценка на засилената динамичност на политическия разговор през последната година и на отличните двустранни връзки сред България и Франция дадоха ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила и ръководителите на Сената и на Националното заседание на Франция Жерар Ларше и Франсоа дьо Рюжи.

Те разговаряха в границите на Конференцията на ръководителите на парламентите на страните-членки на Европейски Съюз, която се организира в Талин, Естония. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание. Франция за нас е стратегически сътрудник и съдружник и ние придаваме извънредно значение на поддържането на дейните контакти и взаимоотношение в двустранен проект и по въпроси от общ интерес в границите на Европейски Съюз и НАТО, означи Цвета Караянчева. Тя акцентира, че съдействието сред парламентите на двете страни е доста положително и е солидна база за сполучливото развиване на нашето партньорство.

По време на срещите ръководителят на българския парламент сложи и тематиката за приемането на България в Шенген. Цвета Караянчева съобщи, че страната ни е изпълнила всички критерии за участие в Шенгенското пространство и от дълго време пази външната граница на Европейски Съюз по всички шенгенски стандарти. Достатъчно доказателство за това е извънредно ниският миграционен напън на българо-турската граница. Цвета Караянчева напомни, че готовността за участие в Шенген е доказана от всички, ангажирани с процеса европейски институции – Европейската комисия, Европейския парламент и Европейския съвет. Ето за какво не одобряваме към страната ни да се слагат спомагателни условия, каквито не са били поставяни на останалите страни, както и участието в Шенген да се обвързва с Механизма за съдействие и оценка, акцентира тя. Въпреки това посочи, че страната ни извършва всички рекомендации от отчетите на Европейска комисия за България, както и че българският парламент неотдавна одобри новия антикорупционен закон, с който се сътвори профилиран антикорупционен орган, който към този момент работи.

Председателят на Народното събрание удостовери солидарността на страната ни с Франция в битката против тероризма и отстояване на нашите общи полезности. Предизвикателствата пред сигурността в Европа изискват още по-тясно взаимоотношение в границите на Европейски Съюз и с основни сътрудници от трети страни, акцентира още Цвета Караянчева.

Засилването на търговско-икономическите контакти и на капиталово наличие на Франция в България, бяха също измежду тематиките на диалога. Председателят на Народното събрание означи, че съществува сериозен капацитет за още по-значими и дейни контакти в тази област.

Цвета Караянчева, Жерар Ларше и Франсоа дьо Рюжи разискаха вижданията на Франция и България и за идната многогодишна финансова рамка. Тримата се сплотиха към извода, че Общата селскостопанска политика и кохезионните фондове са от изключителна значимост за съвсем всички страни и средствата по тях не би трябвало да се понижават, изключително поради Брекзит. Председателят на българския парламент съобщи още, че страната ни споделя вижданията на Франция за потребностите от стратегически качества за запазване на сигурността на Европа. Цвета Караянчева уточни също отличното съдействие в региона на вътрешните работи и сред профилираните служби в региона на вътрешната сигурност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР