Висок градус на напрежение, остри реплики и скандали, предизвика годишния

...
Висок градус на напрежение, остри реплики и скандали, предизвика годишния
Коментари Харесай

Депутатите отново се скараха докато гледат отчетът на СЕМ

Висок градус на напрежение, остри реплики и кавги, провокира годишния доклад за активността на Съвет за електронни медии.

Председателката на медийния регулатор Соня Момчилова съобщи, че рекламите за хазарт би трябвало да бъдат неразрешени. Последва изявление на Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, който настоя още в този състав на Съвет за електронни медии да се преразгледат някои от неговите тълкувателни решения, а точно, че с едно от тях е се е разрешил рекламата на хазарта.

„ При един предходен ръководител на Съвет за електронни медии е било позволено всяко предаване да може да бъде преднамерено, в случай че има баланс в цялата стратегия. Това решение е от предходно управление и вие в този момент се сърдите за последствията му “, съобщи Чолаков.

Мирослава Петрова от ПП-ДБ съобщи, че няма да поддържат отчета поради тона на председателката на Съвет за електронни медии, визирайки изказването ѝ, поставяйки под подозрение истиността на случилото се в “Буча ” (от юни 2023 година - бел. ред.).

Има Такъв Народ обаче пък насочиха рецензия към законодателната власт.

„ Вината за Съвет за електронни медии я носи Народното събрание, тъй като той е избрал Пролет Велкова и Симона Велева за негови членове “, сподели Тошко Йорданов.

Острите диспути минаха към обвинявания в това кой популяризира подправени вести от национални медии, че липсва независимост на словото, а ПП-ДБ желаят да нагалат цензура. 


 

FaceBookTwitterPinterest

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР