Visa създаде два нови центъра за данни - в Сингапур

...
Visa създаде два нови центъра за данни - в Сингапур
Коментари Харесай

Visa създаде два нови центъра за обработка на трансакции

Visa сътвори два нови центъра за данни - в Сингапур и във Англия. Те ще усилят скоростта, гъвкавостта и географското многообразие в инфраструктурата на компанията.

"Свидетели сме на исторически преход от аналогови към цифрови разплащания и търговия. Растящото болшинство от хора, на всички места по света, изоставя парите в брой и вместо това протяга ръка към своите карти и устройства за разплащане. Чрез нашите софтуерни вложения в Азия и Европа усилваме мащаба на инфраструктурата, с цел да посрещнем голямото търсене в цифровите и мобилни разплащания, като в същото време поддържаме сигурната, комфортна и постоянно дейна услуга, която нашите клиенти и сътрудници чакат, " сподели Раджет Танеха, изпълнителен вицепрезидент по технологиите във Visa.

Центровете за данни в Сингапур и Англия ще добавят към този момент съществуващите уреди за обработка на Visa в Северна Америка. С четири синхронизирани центъра за данни, ще бъде сведена до най-малко вероятността от разстройства в обслужването на 16 600 финансови институции, милиони търговски обекти и 3 милиарда карти. Центровете са оборудвани с най–добрата технология, която включва високопроизводителен хардуер и енергийно-ефективна инфраструктура за електрическа енергия и изстудяване. Visa възнамерява да стартира обработката на световни преводи в двете уреди през 2018 година

Център за данни във Англия

През юни 2016 година Visа разгласи за приключено придобиването на Visa Европа, като стартира и дълголетен развой, с цел да внедри двете компании в една световна организация със споделена софтуерна платформа. Тази интеграция прибавя 3200 европейски банки-клиенти към VisaNet, световната мрежа за обработка на транзакции на компанията и включва реорганизация на остарелия център за данни на Visa във Англия.
След като бъде изцяло актуализирано, оборудването от 10 000 квадратни метра ще спомогне за повишение на оперативната еластичност за клиентите в района, като в същото време форсира скоростта на стартиране на пазара на нововъведения за разплащания на европейския пазар.
"Стартирането на най-модерния ни център за данни в Европа е сериозен миг, допускащ на всички наши клиенти и сътрудници да се възползват от световните механически запаси и активи на Visa ", споделя Бил Шейди, основен изпълнителен шеф на Visa за Европа.

Център за данни в Сингапур

Центърът за данни на Visa в Сингапур е първият за обработка на преводи на Visa в Югоизточна Азия и ще обслужва клиенти, картодържатели и търговци в района и в световната мрежа на Visa.
"Като централа на Visa в Азия, Сингапур към този момент е главен хъб за бизнеса на световната платежна компания. С новия център за обработка на данни в Сингапур укрепваме способността си да посрещаме възходящото търсене на цифрови разплащания, като в същото време ускоряваме темповете на генериране на нововъведения в разплащанията в Азиатско-Тихоокеанския район, " споделя Крис Кларк, изпълнителен шеф на Visa за Централна Азия.
"Радваме се, че Visa избра Сингапур за местонахождение на новия си център за данни, като по този метод поддържа позиционирането на града като благонадежден бизнес и софтуерен сътрудник. Тази инвестиция прави бизнес отпечатъка на Visa в Сингапур по-осезаем и е доказателство за районното водачество на Сингапур в ръководството на данни, " споделя Келвин Уонг, помощник-управител на Съвета за икономическо развиване в Сингапур.
Новият център за данни е третата съществена инвестиция на Visa в Сингапур през последните две години. През септември 2016 година Visa отвори първия интернационален кампус на Visa University в центъра на Сингапур. През април 2016 година компанията откри Сингапурския иновационнен център - дестинация за клиенти, сътрудници и разработчици в района, с цел да работи с специалистите на Visa и взаимно да основават приложения от последващо потомство.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР