Вирусът няма да изчезне от топлото. Това не е сезонен

...
Вирусът няма да изчезне от топлото. Това не е сезонен
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Няма доказан случай на човек, заразил се повторно с COVID-19

Вирусът няма да изчезне от топлото. Това не е сезонен вирус, той си живее в доста топли региони, оттова се популяризира. Това съобщи в ефира на утринния блок на Нова телевизия доцент доктор Андрей Чорбанов от Българска академия на науките.
Има повишен брой проби, само че ще се види, че не е шокиращо повишаването, в случай че се пресметна броят проби все още. Кога ще се избегне - когато всички се срещнем с вируса, отговори на въпрос специалистът дали ще затихне вирусната вълна.
По думите на доцент Чорбанов има колективен имунитет против вируса. Нито един потвърден от науката случай няма, в който един човек се е зарадил повторно с COVID-19, изясни още доцент Чорбанов.
Най-вече носът е входът на ковид. Върху повърхности на процедура също няма потвърдено разпространяване все още - единствено във вашето студио ще го кажа за трети път, разяснява още доцент Чорбанов.
Няма потвърдено разпространяване в градския превоз и в самолети във връзка с разпространяването на вируса, уточни още специалистът, като разясни, че става дума за компактното му разпространяване. Доц. Чорбанов акцентира, че не е спънка да се пуснат климатиците в публичните здания. Не е потвърдено също по този начин, че дете към дете популяризира болестта. Всички инфектирани деца са прихванали вируса от възрастни хора, посочи специалистът.
Бързият тест е най-безсмисленият, който може да се направи, стана ясно още от думите на специалистът. Вижте вируса на СПИН - антителата там са единственият маркер, по който се схваща, че човек е боледувал от ХИВ, уточни Чорбанов.
Той сподели, че лечебните заведения са празни, няма залети лечебни заведения от заболели хора за ковид. Официалните данни са, че 30 души са в интензивни отделения, разяснява доцентът. Ние за момента не сме залети от заболели.
По отношение на имунизацията за COVID-19, доцент Чорбанов акцентира, че все още не може да се каже какъв брой ефикасна ще бъде тази ваксина. Такава към момента няма и това е разумно. Аз съм положително надъхан, тъй като вирусът се държи добре във връзка с правенето на ваксина, сподели доцент Андрей Чорбанов.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР