Виртуалният асистент общува с клиентите в месинджъра на FacebookКлиентите на

...
Виртуалният асистент общува с клиентите в месинджъра на FacebookКлиентите на
Коментари Харесай

Пощенска банка пусна кредитен чатбот EVA

Виртуалният помощник поддържа връзка с клиентите в месинджъра на Фейсбук

Клиентите на Пощенска банка могат да организират потребни диалози с чатбота EVA

Пощенска банка заяви, че е създала първия у нас банков кредитен чатбот. EVA (Electronic Virtual Assistant) ще дава отговор на клиенти в известното приложение Фейсбук Messenger.

Чатботът ще бъде на линия 24/7, с цел да дава потребна и структурирана информация за разнообразни банкови артикули, включително потребителски заеми, кредитни карти и стратегии за обединяване на отговорностите.

„ Идеята за основаването на EVA идва като естествено продължение на тактиката за цифровизация на Пощенска банка и устрема й да поддържа връзка с клиентите по най-удобния за тях метод ”, разясниха от финансовата институция.

Анализите на банката демонстрират, че хората все по-често търсят неофициално другарство със своята банка, без значение дали са у дома, в офиса, на кафе или пътуват с другари – те желаят банковият клон да е в телефоните им. Отговорът на тази нужда е чатботът EVA.

Сега потребителите могат да получат нужната им информация в пряк диалог с чатбота в месинджъра на Фейсбук. Чрез EVA те могат да изберат подобаващи решения, съгласно финансовите си потребности, като поддържат връзка с банката елементарно – по този начин, както със своите познати.
още по тематиката
„ Идеята ни е чатботът непрекъснато да се развива и услугите, които ще се дават посредством него, да стават от ден на ден ”, допълниха от Пощенска банка.

Чатботът съставлява софтуерно решение, което дава отговор автоматизирано на най-често задаваните въпроси посредством текст, фотоси, линкове и други детайли. Това е електронен виртуален помощник за консултиране на потребителите отдалечено и посредством желаните от тях устройства. Освен това чатботът е на линия 24 часа в денонощието и е леснодостъпен – единствено с влизане в Messenger.

Виртуалният помощник EVA има лична Фейсбук страница, само че потребителите могат да пишат на чатбота и през формалната страница на банката в най-популярната у нас и по света обществена мрежа. По данни на Statista, към 2 млн. са потребителите на Фейсбук в България.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР