Виртуален учител е първият от трите проекта, с които Антоан

...
Виртуален учител е първият от трите проекта, с които Антоан
Коментари Харесай

Образователната виртуалната реалност донесе признание на гимназист от Монтана

Виртуален преподавател е първият от трите плана, с които Антоан Георгиев от 11 клас на Природо-математическата гимназия в Монтана кандидатства за премия Джон Атанасов в категория „ Дебют в компютърните науки”. Проектът е създаден в колаборация Алекс Цветанов от Софийска математическа гимназия. Двамата основават виртуална среда, в която преподавател дава отговор на заложени на глас въпроси. В демонстрацията са употребявани познания от региона на географията. Разработването на интелигентния артикул е лишило 7 месеца.
Вторият план на Антоан е също игра, в която предната камера на смарт телефона сканира ръката на притежателя му, разпознава я и по този начин разрешава маркиране на избрани обекти във виртуална действителност.
И третият план е създаден като игра, в която се изследва човешкото държание. Базирана е на теорията на психолога Джордж Милър, съгласно която работещата памет на човешкия мозък и може да запомни от пет до девет детайла най-много. Изводът при тестването на играта демонстрира, че във виртуалната действителност нашия потенциал е по-нисък, споделя Антоан.
За плановете си Антоан получи от президента Румен Радев документ за чудесно показване в категория „ Дебют в компютърните науки” на годишните награди „ Джон Атанасов”. Такъв документ се връчва за първа година. За достижението си през днешния ден гимназистът от Монтана бе признат от зам.-кметът Тихомир Антонов, които го поздрави от името на кмета Златко Живков.
Преподавателите на Антоан по информатика са Илиян Цанков и Цветан Стоянов. Негови научни ръководители са Красимир Асенов също от Природо-математическата гимназия в Монтана и доцент доктор Златогор Минчев от Института по математика и информатика. От всичките си планове дотук Антоан желае да сътвори платформа от мини игри и това е идния му план.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР